Özdilek

Ekonomi

Furuncu, açlık grevine ara verdi

Günlerdir Yıldız Entegre Fabrikası önünde açlık grevi yapan Ağaç İş Sendikası Şube Başkanı Şener Furuncu, işçilerin ve Türk İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar’ın isteği üzerine 30 Ağustos’a kadar açlık grevini sonlandırdı. F

21 Ağustos 2014 Saat: 13:05
Furuncu, açlık grevine ara verdi
Furuncu, açlık grevine ara verdi

Yıldız Sunta ve Yıldız Entegre’de örgütlü bulunan Ağaç İş Sendikası Genel Merkezinin Kocaeli Şubesinden habersiz olarak iki fabrikayla toplu sözleşme imzalaması ardından Yıldız Sunta Fabrikası’nda 47 işçinin işine son verilmesi ve Yıldız Entegre’de ise 5 sendika yöneticisinin genel merkez tarafından görevden alınması nedeniyle açlık grevine başlayan Ağaç İş Sendikası Şube Başkanı Şener Furuncu, 11 gündür sürdürdüğü açlık grevini işçilerin isteği üzerine sonlandırdı.

 

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI OLMASINDAN KORKTULAR

Şener Furuncu’nun açlık grevinde bulunması nedeniyle sağlık durumunda ciddi sorunlar olmasından korkan işçiler, Ağaç İş Sendikası’nın bağlı bulunduğu Türk İş Konfederasyonu’nun Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar ile birlikte toplantı yaptı. Toplantı sonrasında ise Adnan Uyar işçilerle birlikte Yıldız Entegre Fabrikası önünde açlık grevi yapan Şener Furuncu’nun yanına gitti. Şener Furuncu ve beraberindekiler Adnan Uyar’ı alkışlarla karşıladı.


11 GÜN SONRA İLK KEZ SİMİT YEDİ

Adnan Uyar, “Biz işçilerle birlikte görüşme yaptık. İşçiler Şener başkan bizim için her şeyi yaptı. Biz artık onun sağlığının bozulmasından korkuyoruz dediler. Biz şimdi 30 Ağustos’a kadar açlık grevine son ver. Bizde önce kendi aramızda toplantı yapalım. Sonra genel merkez nezdinde görüşmeler yapalım. İşçilerin haklarını koruyacak şekilde şartları konuşalım” diye konuştu. Şener Furuncu’da yapılan çağrıya uyarak açlık grevini sonlandırdı. 11 gün sonra işçilerin getirdiği simidi yiyen Furuncu, bir süre arkadaşlarıyla konuştuktan sonra ailesi ile birlikte evine gitti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat