Özdilek

Güncel

2016 ÖSYS tercih sonuçları açıklandı

Tercih sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayınlandı

10 Ağustos 2016 Saat: 13:31
2016 ÖSYS tercih sonuçları açıklandı
2016 ÖSYS tercih sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Temmuz - 4 Ağustos 2016 tarihleri arasında alınan ÖSYS tercih sonuçları açıklandı.

Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 13 Mart’ta gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 18-19- 25- 26 Haziran’daki Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda gerçekleştirilen üniversite yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet adresinden https://sonuc.osym.gov.tr/  T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile ulaşılabilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos arasında yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat