Özdilek

Ekonomi

Aile Hekimleri iş bıraktı

Aile hekimleri uzun mesai saatleri için Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. İlimizdeki Aile hekimleri de eyleme destek verdi, muayeneye gelen vatandaşlar kapıda kaldı.

12 Aralık 2014 Saat: 15:46
Aile Hekimleri iş bıraktı
Aile Hekimleri iş bıraktı

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından yapılan açıklamada halkın sağlığı ve geleceği için ve aile hekimliği ve birinci basamak hizmetlerinin bitirilmesine engel olmak amacıyla Türkiye’deki yaklaşık 22 bin aile hekiminin 12 Aralık 2014 Cuma günü Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eylemler, ilimizde de yapıldı. İzmit Yeni Cuma Aile Sağlık Merkezi’de bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi ve hasta kabulü yapmadı.

 

YORGUN HEKİM HATA YAPAR
Bu eylemi seslerini duyurmak, halkın sağlığına sahip çıkmak için yaptıklarını kaydeden İzmit Yeni Cuma Aile Sağlık Merkez’i Aile Hekimi Feyziye Kemer, “Sabahtan bu yana gelen hastalarımız oldu. Bir vatandaşımız da ilaç yazdırmak için geldi. Eylemde olduğumuzu söyledim. Bizi anlayışla karşılayıp haklı buldu. Sendikanın aldığı karar ile yarın Ankara’da yürüyüş gerçekleştireceğiz” dedi. 12 saat çalışmaya tepki gösteren Kemer, “12 saat bizim için uzun bir mesai. İnsanlarla uğraşan bir meslek yapıyoruz. Yorucu bir iş. Hiçbir insan yorgun hekimden hizmet almak istemez. Yorgun hekimin gözünde her şey kaçabilir hata yapma oranı daha yüksektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat