Özdilek

Çevre

Akar Artvin Direnişinde

Artvini karış karış gezen Akar, Şavşat, Ardanuç, Cerattepe, Borçka, Murgul ve Hopa ilçelerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

13 Haziran 2016 Saat: 11:01
Akar Artvin Direnişinde
Akar Artvin Direnişinde

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar önceki gün Genel Merkez tarafından görevlendirildiği Artvin ilindeydi. Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte 3 günlük Artvin ziyaretinde Akar’a İl Başkanı Ali Yücel Kurt ve yönetimi eşlik etti.

Artvini karış karış gezen Akar,  Şavşat, Ardanuç, Cerattepe, Borçka, Murgul ve Hopa ilçelerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlçe Başkanlıklarında partililierle bir araya gelen Akar daha sonra Yeşil Atrvinliler Derneğinin Cerattepe de yapılmak istenen Madenciİlik faaliyetine ilişkin yapmış olduğu basın açıklamasına katıldı.

ARTVİN HALKI KARARINI VERDİ

Otopark meydanında toplanan yaklaşık 1000 kişi Cerattepe’ye ilişkin bilirkişi raporuna tepki göstererek gerçek bilirkişi Artvin halkıdır, Artvin kararını verdi pankartları ile daha önce iptal edilen daha sonradan tekrarlanan ÇED olumlu raporuna tepki gösterdi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Karahan Okumuş tarafından yapılan açıklamada; ‘ ÇED olumlu kararının iptali için açılan davada, yapılan keşif sonrası yazılan rapor, ne yazık ki, şimdiye kadar gördüğümüz bilirkişi raporlarının en acayibi ve Bakanlığın ÇED olumlu kararını olumlama raporu olarak bu günden tarihe geçmiştir. Normalde bilirkişi raporlarının analizlere dayalı bir belge olarak hazırlanması, dolayısıyla bilirkişilerin de herhangi bir ÇED raporunu değerlendirmesi sırasında da bu analizleri veri, bilgi, yöntem ve çıkarımlarının anlamlılığı yönünden yeterliliğini tartışması gerekir. Üzücü olan şu ki böyle bir tartışma yapılmamış; kimi bilgilerin tekrarlanması, genellemeler ve olasılıklar öne sürmekle yetinilmiştir’dendi.

AKAR; YAĞMACILARA VE RANTÇILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

CHP Kocaeli Milltvekili Akar da, sadece Artvin de değil ülkenin her bölgesinde kıyımların yapıldığını belirterek bakıyorsunuz AKP ile birlikte ülke taş ocağı cehennemine dönmüş 14 yılda 18 bin maden işletme ruhsatı 64 bin arama ruhsatı verilmiş, yine bakıyorsunuz her taşın altından aynı kişi milletin anasına küfreden Cengiz inşaat çıkıyor. Limanlar, demiryolları, havayolları, köprüleri madenler ve nerede hukuksuzluk varsa yine bu firma başta geliyor dedi. Akar, ülkeyi sıfırlayanlar bu adamın da vergi borçlarını sıfırlıyor o da kalkıp oksijen kaynaklarımızı ormanları sıfırlıyor. Ancak burada yapılmak istenen katliama izin vermeyeceğiz, sonunda kadar mücadele edeceğiz ve Artvin halkının yanında olacağız dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat