Özdilek

Kültür/Sanat

Kırkyama Festivali Sona Erdi

26-27-28 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılan Gölcük Belediyesi Geleneksel 7. Uluslararası Kırkyama Festivali-Çalıştayı sona erdi

30 Ağustos 2016 Saat: 09:46
Kırkyama Festivali Sona Erdi
Kırkyama Festivali Sona Erdi
26-27-28 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılan Gölcük Belediyesi Geleneksel 7. Uluslararası Kırkyama Festivali-Çalıştayı sona erdi

 

Yurt dışından 8 farklı ülkeden katılım gösteren misafirler satış stantlarında yerlerini alırak Kırkyama Festivaline renk kattılar. Türkiye’nin farklı yörelerinden gelen sanatçılar ve yurtdışından gelenlerin birbirinden güzel ve eşsiz eserleriyle Kırkyama Festivali farklı kültürlerin eserleriyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

 

Her Yıl Daha da Artan Bir Katılımla Festivalimizi Gerçekleştiriyoruz

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Gölcük Belediyesi olarak her yıl 4 tane uluslararası düzeyde Kültür ve Sanat Etkinliğimiz düzenlenmekte. Bu hafta itibariyle de Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali-Çalıştayı’nın Finalini yaptık. Her yıl daha da artan bir destek ve katılımla bu yıl 7. sini gerçekleştirdik. 7 yıldır başarıyla süren çalıştayımız bu yıl itibariyle de doruğa çıkmış durumda. 8 tane yabancı ülkeden 19 sanatçı ve Türkiye’den de 170 sanatçının katıldığı büyük bir etkinlik haline geldi.

 

Hem ulusal, hemde uluslararası düzeydeki bu sanata gönül vermiş kadınlarımız eserlerini başarıyla sergilediler. Burada toplumla, halkımızla, Gölcük halkıyla paylaştılar. Ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelen ziyaretçilerimiz izledi, takip etti. Bu anlamda çok başarılı bir çalıştay oldu. UNESCO Milli Komitesinin Türkiye Temsilcisi Öcal Hocamızın da desteğiyle Uluslararası düzeydeki konumu daha da güçlenmiş vaziyette. Bu vesileyle Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali-Çalıştayı’mıza katkılarını esirgemeyen tüm sanatçı dostlarımızı gönülden kutluyorum. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen bu sanata gönül vermiş bayanlarımızı tebrik ediyorum ve bu etkinliğin başarıyla yürütülmesine adına iradesini ortaya koyan hem belediye çalışanlarımız, hem diğer stklarımızın herbirine, GFSD’ye gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Festival boyunca katılımcı ülkelerin müzik dinletileri, Sokak atölye çalışmaları, Folklor gösterileri, Ödüllü fotoğrafçıların fotoğraf gösterileri, Defileler, Sergi Turları, Teknik Paylaşım Atölye Sergi Tanıtımı, GFSD Fotoğraf Sergisi,Türk ve Osmanlı Mutfağı Tanıtımı, Pişmaniye Gösterisi ve İkramı, Çeyizin at ile taşınması Tiyatro Gösterimi (Sırf Tiyatro Grubu) vatandaşların beğenisine sunuldu.

 

Festivalin son gününde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in de katılımıyla Foto Maraton Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törene Kıbrıs Tatlısu Belediye Başkanı A . Hayri Orçan, Yalova Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da katılım gösterdi.

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş tarafından GFSD Foto Maraton Ödül Töreni’nde, dereceye girenlere hediyeleri verilerek festival sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat