Özdilek

Turizm

Kartepe, Turizm Haftasında Yerel Basını Ağırladı

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nda Kartepe İlçesinde bir gezi programı düzenledi

21 Nisan 2016 Saat: 22:19
Kartepe, Turizm Haftasında Yerel Basını Ağırladı
Kartepe, Turizm Haftasında Yerel Basını Ağırladı

Kartepe Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik Sukay Park Tesisleri’nde medya temsilcileriyle kahvaltı ile başlayan buluşma zirvede son buldu.

Turizm Haftası etkinliklerinde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in turizm ile ilgili görüşlerini Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz katılımcılarla paylaştı. Yılmaz, Başkan Üzülmez’in ilçeye değer katacak vizyon projeleri ve bölgedeki turizme ivme kazandıracak çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.  

Üzülmez: Turizmin Kalkınmasında Öncülük Edeceğiz

Yılmaz, Başkan Üzülmez’in Turizm Haftası ile ilgili mesajını, “İlçemizin sahip olduğu eşsiz güzelliklerin keşfedilmesi, her geçen gün daha çok turiste hitap ederek, ilçe halkımıza ve ticaretine katma değer sağlanması için çalışmalarımız artarak devam edecek. Turizm dinamik ve sınırlar ötesi bir kavram olduğundan, yerel yönetimler olarak bizler ve en küçük esnafımızdan, en büyük ölçekli işletmelerimize kadar ortak akıl ve ortak dil ile bunu başaracağız” tüm katılımcılarla paylaştı.

Yılmaz, projeler hakkında bilgi verdiği sunumunda, “Kartepe Belediyesi turizmi desteklemek adına başlattığı 18 km’lik dağ altı yürüyüş ve bisiklet yolu projesi bu yıl içinde hayata geçirilecek.  Karatepe’den Maşukiye’nin sonuna kadar toplam 18 km’lik parkur bisiklet yolu projesinin ilk ayağı tamamlandı. Yılsonuna kadar proje tamamen hayata geçirilecek” dedi.

Doğa Sporlarında Çeşitliliği Arttıracağız

Kartepe’de doğa sporlarının çeşitliliğini artıracaklarını söyleyen Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, “2014-2015 yıllarında konaklayan turist sayısı 350 bin, günlük ilçeye gelenlerle birlikte bu sayı 2 milyonun üzerinde. Son dönemlerde Ortadoğu’dan 75 bin turist ziyaret etmiş.  Öte yandan yamaç paraşütü, karavan, kayak, kano, sualtı dalış fotoğrafçılık ilçede en ilgi gören etkinlikler arasında” dedi. Bu arada, 27-28 Nisan’da gerçekleştirilecek Doğa Sporları Çalıştayı ile ilgili hazırlıklar da tamamlandı” dedi.

Başkan Yardımcısı Yılmaz beraberinde Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren, Şube Müdürü Hülya Özer, Turizm Sorumlusu Seda Ulutürk, Kartepe Turizmciler Derneği Başkanı Kamil Öçbe, Kartepe Belediyesi Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Müdür Vekili Deniz Dalgıç ve Kartepe Belediye Turizm Birim Sorumlusu Halit Koç, Kültür Müdürlüğü Basın Sorumlusu Necla Taşkın ile turizm temsilcileri basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi.

Kartepe Belediyesi yetkilileri, ilçeyi tanıtmak amacıyla düzenlenen gezi programında katılımcılara turistik bir gezi de yaptırdı. Heyet Alabalık Vadisinden başlayan gezilerinde turizm konusunda faaliyet gösteren otel, işletme ve tesisleri yerinde görme imkanı buldular. Zirvede Eğreltidüzü Yaylasına kadar çıkan heyet Ekoköy Ketenciler ve tarihi Hikmetiye Camii gibi kültürel yapıları da incelediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat