Özdilek

Ekonomi

Arçelik-LG Direniyor

GOSB’de faaliyet gösteren Arçelik-LG fabrikasındaki işçiler Türk Metal Sendikası’ndan istifa etti. İşveren de hafta sonuna kadar üretimi durdurma kararı aldı.

30 Mayıs 2015 Saat: 14:49
Arçelik-LG Direniyor
Arçelik-LG Direniyor

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB)’nde faaliyet gösteren Arçelik-LG fabrikasında çalışan işçilerin birçoğu istifa etti. Alınan bilgi ve iddialara göre; Türk Metal Sendikası’na üye olan yaklaşık 300 işçi sendikadan istifa etti. İşçilerin sendikadan istifa etmesinin ardından fabrikada üretim durduruldu. Yaşanan bu gelişmenin ardından işveren de fabrikadaki üretimi hafta sonuna kadar durdurma kararı aldı.

 

işçiler yürüyüşe geçti

İşçiler  Gebze Sultanorhan Mahallesi Kışla Caddesi Kışla Kıraathanesi’nde bir araya geldi. İşçiler kıraathaneye getirdikleri laptop ile e-Devlet üzerinden Türk Metal sendikasından bir bir istifa ettiler. Ardından cadde üzerinde toplanan 100’ü aşkın işçi, Gebze Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüşe başladı. İşçiler yürüyüş boyunca ‘Türk Metal istifa, Arçelik-LG’den defol’ yazılı pankartı taşıdı. İşçiler Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak yaşanan olayı kamuoyuna duyurdu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat