Özdilek

Eğitim

Prof. Dr. Recep Tarı, Rektör adayı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 Kocaeli Üniversitesi’nde Ekim ayında rektörlük seçimi yapılacak. Yeni rektörün kim olabileceği konusunda büyük bir ilgi ve merak söz konusu… Bu konuda uzun zamandır yapılan çeşitli araştırma ve görüşmeler sonucu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Tarı ismi öne çıkmış bulunmaktadır.

 

Kocaeli akademik ve kültür hayatının renkli isimlerinden biri olan Prof. Tarı, geçtiğimiz Nisan ayında YÖK tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterilmiş olup, sosyal ilişkilerindeki başarısı ile de öne çıkıyor.

 

Prof. Dr. Recep Tarı kimdir?

1959 yılında İzmit’te doğan Tarı, ilk, orta ve lise eğitimini İzmit’te almıştır. Yüksek öğretimini de, 1980 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olarak tamamlamıştır.

 

1981 yılında mezun olduğu fakültede ‘’ Ekonometri ‘’ alanında asistan olarak, akademik hayatına başlamıştır. 1982 yılındaki YÖK düzenlemesiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adını alan fakültesinde, 1985 yılında ‘’ Teknolojik Değişmenin Ekonometrik Metotlarla Ölçülmesi ‘’ konulu teziyle ‘’ Doktor ‘’ ünvanı almıştır. 1987 yılında aynı fakültede yardımcı doçentliğe yükseltilmiştir.

 

1991 yılında Selçuk Üniversitesi, İİBF, İktisat Bölümü’ne geçerek, burada çalıştığı üç yıl boyunca bölüm başkanlığı görevi yapmıştır. 1993 yılında “Doçent” unvanı almıştır.

 

 1994 yılında Kocaeli Üniversitesi İİBF’ye geçerek, burada İktisat Bölümü’nün kuruluşunda görev almış ve uzun süre bu bölümün başkanlığını yapmıştır. Halen bölüm başkanlığı görevini yürütmektedir. Bir dönem dekan yardımcılığı da yapmış olan Prof. Dr. Recep Tarı  fakültesinden üç dönem senatör olarak seçilmiştir. Halen üniversite senatosunda İİBF temsilcisi olarak görev yapmaktadır.

 

Pek çok Akademik çalışması bulunan Prof. Tarı’nın “Ekonometri” isimli son kitabı Kocaeli 2. Kitap Fuarında okuyucuları ile buluşmuştur.

 

Ayrıca çok sayıda Akademisyen yetişmesine vesile olan Tarı’ın ilk asistanları Prof. unvanı almış bulunmaktadır.

 

Prof. Tarı, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

1 Kocaeli Balkan Türkleri Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recep Tarı, Erzurum Atatürk Üniversitesinden mesai arkadaşı olan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’e Leyla Atakan Kültür Merkezinde plaket takdim ederken.

 

2 İzmit’li Prof. Dr. Recep Tarı

 

 

 

 

Prof. Dr. Recep Tarı, Ekim ayında yapılacak Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne aday oluyor

.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Yahya Kemal Bulut 12.10.2014 04:08
Hayırlı olsun. Kocaeline Kocaelili rektör yakışır.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat