Özdilek

Güncel

DİSK ve KESK sokaklarda

Polise geniş yetkiler vereceği için eleştirilen ve TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden iç güvenlik yasa paketi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

24 Şubat 2015 Saat: 17:33
DİSK ve KESK sokaklarda
DİSK ve KESK sokaklarda

KESK Şubeler Platformu ve DİSK Bölge Temsilciliği’nin çağrısıyla Sabri Yalım Parkı’nda açıklama yapan siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri tartışmalı tasarının geri çekilmesini istedi. Basın açıklamasına CHP, HDP, ÖDP, HTKP, EMEP, SYKP ve konfederasyonlara bağlı sendikaların şube temsilcilerinin yanı sıra bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi. “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarının atıldığı açıklamada DİSK adına ilk sözü alan Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, söz konusu yasa tasarısının sendikal hakları için eylem yapacak işçi ve memurların aleyhine kullanılacağını aktardı.

KESK Şubeler Platformu adına konuşan Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş ise şöyle konuştu: “İç güvenlik yasa tasarısı ‘iktidarımıza biat edecek kullar istiyoruz’ fermanından başka bir şey değildir. AKP, yoksulluğa sefalete iş cinayetlerine, kadın cinayetlerine terk ettiği halkın biriken tepkisinden korkmaktadır. Bu nedenle halkın değil, kendi iktidarının güvenliğini sağlamak için polis devleti sınırlarını aşarak ülkeyi faşizme götüren yasa tasarısını TBMM’den geçirmek için elinden geleni yapmaktadır. Bizim demokrasinin, adaletin, barış ve kardeşliğin tesisine yönelik düzenlemelere ihtiyacımız var. Bunun için, temel hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkı yönetim yasası derhal geri çekilmelidir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat