Özdilek

Siyaset

Özzeren: Yan kuruluşlar denetlenmeli

DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, yaptığı açıklamada ilimizdeki belediyelerin birçoğunda yolsuzluğun yapıldığını dile getirdi, özellikle yan şirketlerin Satıştay denetiminden uzak olmasını eleştirdi.

22 Kasım 2014 Saat: 11:33
Özzeren: Yan kuruluşlar denetlenmeli
Özzeren: Yan kuruluşlar denetlenmeli

Demokrat Sol Parti (DSP) İl Başkanı Hayati Özzeren, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamasında Kocaeli’deki yerel yönetimlerde yolsuzlukların yapıldığını dile getiren Özzeren, iddialı açıklamalarda bulundu. Mevcut iktidarın yerel yönetimleri Sayıştay denetimine tabi olmayan şirketler kurarak, bazı hizmetler verdiğini dile getiren Özzeren, “Yerel yönetimler halka hesap vermek zorundadır" şeklinde konuştu.

 

“HALKA HESAP VERMELİLER”

Son dönemlerde adam kayırmanın giderek arttığını dile getiren il başkanı Hayati Özzeren, “AKP iktidarının yansıması olarak yerel yönetimlerde adam kayırma, iş adamları üzerinde baskı kurarak, bazılarını da kayırarak, kendilerinden olmayanları ötekileştirerek, iş vermeyerek kazancına engel olmak gibi çeşitli baskılar uygulayarak iş yerlerini kapatmaya kadar giden bir süreç içersindeler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en borçlu belediyesi olmasına rağmen Kocaeli Ticaret Odası’nın 30 milyon liralık borcunu devralarak fuardaki hissesini isteyebilmektedir” ifadelerinde bulundu.

 

ŞİRKETLERİ SAYDI

Bunun altında yatan sebepleri Büyükşehir’in açıklaması gerektiğini ifade eden Özzeren, şöyle konuştu: “Büyükşehir’in Sayıştay denetimine tabi olmayan, Kent Konut gibi her türlü yolsuzluğa açık, AKP il başkanının, ilçe başkanının, danışmanlarının dahi buradan aldıkları konutları iade edip etmeyecekleri söz konusu. Derince’de Çenesuyu, Körfez Belediyesi’nin YARPAŞ ve KÖRPAŞ’ı, Başiskele Belediyesi’nin BİAŞ’ı Sayıştay denetimi dışında. DSP olarak yolsuzluğun ve adaletsizliğin önünde durabilecek tek partiyiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat