Özdilek

Güncel

İstifa çağrılarını kaale almıyorum

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kendisine yapılan istifa çağrılarını ciddiye almadığını söyledi. Kuşkan, “Beni il kongresi yüzde 72 gibi bir oyla göreve getirdi. Gerekirse o kongre değerlen

13 Ağustos 2014 Saat: 10:12
İstifa çağrılarını kaale almıyorum
İstifa çağrılarını kaale almıyorum

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan haftalık yönetim kurulu toplantısından önce parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kendisine yönelik yapılan istifa çağrılarına yanıt veren Kuşkan, bu çağrıları kaale almadığını ifade etti. Kuşkan, “Beni il başkanlığı görevine il kongresi getirdi. Üstelik kongrede yüzde 72 gibi bir oy aldım. Şimdi birileri istifa çağrıları yapıyor. Ama ben bunları kaale almıyorum. Okumuyorum da. Gerekirse il kongresi değerlendirme yapar” diye konuştu.

 

HAKSIZ REKABET

10 Ağustos seçimleri süreci boyunca haksız bir rekabet yaşandığını dile getiren Kuşkan, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlı olmasını diliyoruz. Seçimi öyle veya böyle geride bıraktık. Hem Türkiye’de hem de kentimizde seçim süreci boyunca haksız bir rekabet yaşandı. Bunu yok sayamayız. Bu bir mazeret değildir. Eşitliği olmayan bir seçim yaşandı. Devletin tüm güçleri bir adayın arkasında toplandı ve bir seçim süreci yaşandı. Bunun sonucunda da bize hayırlı olsun demek düşer” dedi.

 

CİVELEK’İN HADDİ DEĞİL

Kuşkan, “Yakın zamanda ilçelerimizde ve il örgütü bünyesinde değerlendirme toplantıları yapacağız” şeklinde konuştu. AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’in CHP ile ilgili sarf ettiği sözlere değinen Kuşkan, “CHP’yi eleştirmek, CHP ile ilgili yorumlar yapmak Mahmut Civelek’in haddi değildir” dedi. Sandıklarla ilgili konuşan Kuşkan, “Sandıklarda yüzde 95 oranında başarı sağladık. CHP olarak sandıklarda hiçbir sıkıntı yaşamadık. MHP ile ilgili bir değerlendirme yapamam. Bu MHP yetkililerinin görevidir” ifadelerini kullandı.

 

TOKER’İ KAALE ALMIYORUM

2009 yerel seçimlerinde CHP’den İzmit Belediye Başkan adayı olan Fikret Toker’in yaptığı istifa çağrısını değerlendiren Yalçın Kuşkan, “Beni buraya şahıslar seçmedi. CHP’nin il kongresi seçti. Yüzde 72 gibi bir oyla ben il başkanı olarak seçildim. Gerektiğinde beni seçen kurul gerekli değerlendirmeyi yapan. Fikret beyin ya da bir başkasının açıklamaları tamamen kendi geleceklerine bakarak yaptığı yorumlardır. Ben bu açıklamaları okumuyorum. Kaale de almıyorum” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat