Özdilek

Güncel

3 fidan için yürüdüler

1980 darbesinin ardından dar ağacına çıkartılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ölümlerinin 43. yılında ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de anıldı.

6 Mayıs 2015 Saat: 21:58
3 fidan için yürüdüler
3 fidan için yürüdüler

Üç fidan anmak için bir araya gelen KESK’e bağlı sendikalar, EMEP ve HDP Merkez Bankası önünden yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, yürüyen gruba müdahale olmaması için Yürüyüş Yolu üzeri ve Sabri Yalım Parkı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabri Yalım Parkı’na sloganlar eşliğinde gelen grup adına bir açıklama yapan Gizem Ulutaş, “İdam yetmedi onlar öldürmeye, 43 yıldır her 6 Mayıs’ta alanlar yeni denizlerle, yeni Hüseyinlerle, yeni Yusuflarla doldu taştı. Emperyalizme, faşizm ve gericilğe karşı bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm taleplerini haykıran bizlerle dolu alanlar” dedi.

Deniz Gezmiş’in idam sehpasındaki son sözlerinin bir kısmını hatırlatan Ulutaş, “Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın Marksizm ve Leninzmin Yüce İdeolojisi. Denizler kurtuluşlarının işçi sınıflarının kurtuluşunda görmüş, sosyalizme bağlanmıştır. Bugün bize düşen de onların yolundan ilerleyip, kendi özgür geleceğimizi kendimiz yaratmaktır. Okullarımızda, iş yerlerimizde, sokaklarda, alanlarda birleşerek bağımsız, demokratik, laik, insanın insanı sömüremedği bir düzen için hayırmaktır. Bizleri boyunduruğu altına alıp bize karanlık bir gelecek vaadedenlere karşı idamlarınız sökmedi, baskılarınız da sökmeyecek diye haykırmaktır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat