Özdilek

Sağlık

CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu Ebeler Günü mesajı Yayınladı

CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu Adına, Diş hekimi Müzeyyen Topçu TAN,Ebeler günü mesajı yayınladı.

5 Mayıs 2016 Saat: 12:10
CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu Ebeler Günü mesajı Yayınladı
CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu Ebeler Günü mesajı Yayınladı

 Mesaj şöyle;

Ebelik, tarihin en eski mesleklerinden biridir ve insanlığın varoluşu ile başlar. 

Sağlığın temeli, gebelik ve doğumla atılır ve sağlıklı aileler geleceğin anahtarıdır.

Tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için çalışan ebelik mesleği, yüklendiği bu önemli misyon ile toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır.

Ebeler, Ana-çocuk sağlığı hizmetleri veren, normal doğumları yaptıran, 0-6 yaş çocuklarda beslenme eğitimleri veren, aşıları yapan, aile planlaması, kişisel temizlik kuralları, ilk yardım, bulaşıcı hastalıklar, sosyal hastalıklardan korunma, aileye ve topluma sağlık eğitimi veren, doğum-ölüm istatistik verilerini toplayan, değerlendiren, kamu kuruluşlarıyla işbirliğini sağlayan insani ve ahlaki davranışları ile örnek insan modelidir.

Ebelere, hemşirelik hizmetini ilgilendiren; kronik hastalık takipleri, obezite, kanser tarama (meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolon kanseri) testleri yaptırılmaktadır. Ancak hemşirelerin sahip olduğu bazı avantajlardan  (işyeri hemşireliği, ilk yardım hemşireliği, diyaliz hemşireliği vb.) ve haklardan yararlanamamaktadır. Meslek içi eğitim de verilmemektedir. 

Döner sermayenin emekliliğe yansıtılması, yıpranma payının hala gerçekleşmemiş olması da en önemli sorunlar arasındadır. 

 Yaşadıkları sayısız sorun ve olumsuzluklara rağmen, ‘’İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, fedakarca, özverili bir şekilde mesleki sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan, Ana ve Çocuk sağlığı hizmetlerinin temel taşı olan tüm ebelerin ve ebe adayı öğrencilerin, 5Mayıs Dünya Ebeler Gününü kutlar,mesleğin hak ettiği konuma bir an önce kavuşturulacağı günlerin yakın olmasını dileriz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat