Özdilek

Ekonomi

Özdağ: Polemik değil proje üretin

KOTO’nun Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme getirilen Tuncay Şengöz meselesiyle ilgili konuşan Murat Özdağ, “Seçme ve seçilme yetkisi olmayan kişinin üyeliği kendiliğinden düşer. Polemik değil, proje üretin” dedi.

27 Ağustos 2014 Saat: 17:14
Özdağ: Polemik değil proje üretin
Özdağ: Polemik değil proje üretin

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Ağustos ayı meclis toplantısı dün Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yönetim kurulu ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantı meslek komitelerinin sunumuyla başladı. Zabıt kayıtlarının oylanmasından sonra yeni yönetim kurulu üyesi Fuat Berna ve yeni meclis üyesi Bahattin Karaaslan kürsüye gelerek kendilerini tanıttı.


HİZMET İÇİN VARIZ

Faaliyet raporunu okumak üzere söz alan KOTO Başkanı Murat Özdağ, ilk olarak Tuncay Şengöz ile ilgili basında yer alan iddiaları değerlendirdi. Özdağ, “Yola çıktığımızdan beri bir yere sapmadık. Biz yolumuzda ilerliyoruz hizmet için varız ” ifadelerini kullandı. Kocaeli’nin ticaret hacmini 60 milyar dolara çıkarmak gibi bir hedefleri olduğunu da belirten Özdağ şunları ekledi;


İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRDİK

“Bizim de hedeflerimiz var. Kocaeli için 60 milyar dolar gibi bir ticaret hacmi hedefi koyduk. Önümüzdeki ay SANTEK Fuarı’nın ikincisini gerçekleştireceğiz. Geçen yıl bu fuarın ilkini yapmamıza rağmen oldukça geniş katılımlı ve başarılı bir fuara imza atmayı başardık. SANTEK Kocaeli’nin dünyaya açılan yüzü. Binlerce misafiri burada ağırladık. İlişkilerimizi güçlendirdik.”


KENTİMİZDE İŞÇİSİZLİK VAR

İlimizdeki istihdam sorununu da ele alan Murat Özdağ, “Biz bu kentte işsizlik değil işçisizlik olduğunu düşünüyoruz. Biz aradığımız nitelikli personeli bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Temmuz ayında sadece 35-40 bin işe yerleştirme var. Bizim aldığımız rakamlara göre ise bu insanlar, bir işte çalıştığı halde yeni iş yerine geçenler olduğu görülüyor" dedi.

 

YEREL ESNAFA YER VERİLMİYOR

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan meclis üyesi Okan Oktay, “Kentimize biri Yahya Kaptan’ın karşısında biri de Outlet Center’ın karşısında olmak üzere iki tane büyük AVM yapılıyor. Biz 21. Meslek Komitesi olarak bu AVM’yi yapan şirketlerle görüştük. Bu AVM’ler kent esnafını yok sayarak işler yapıyor, esnafı görmezden geliyorlar” şeklinde konuştu.


ESNAF İÇİN YER BULABİLECEĞİZ

Bu konuyla ilgili görüştüklerini de ekleyen Oktay, “Önce iyi bir cevap alamadık. Fakat şu an AVM içlerinde kent esnafı için yer bulabilecek konuma geliyoruz. Görüşmelerin devamı gelecek” dedi. Tuncay Şengöz konusunu gündeme getiren Yaşar Can, “Tuncay Şengöz’ün durumunu hepimiz basından takip ettik. Benim konuyla ilgili başkana sormak istediğim soru var” dedi.


BİRİLERİ ATIP TUTUYOR

Yaşar Can, “Şengöz’ün vergi mükellefi olmadığı daha önceden biliniyor muydu, Şengöz, usulsüz bir şekilde mi meclis üyesi yapıldı?” diye sordu. Can’ın sorusunu cevaplandıran Özdağ, “Arkadaşlar bunlar tamamen dedikodudan ibaret şeylerdir. Bize burada proje getirin. İş getirin. Böyle ufak dedikodulara kulak asmayın. Birileri sürekli arkadan atıp tutuyor” ifadelerine yer verdi.


KISA SÜRELİ TARTIŞMA

KOTO'nun eğitim burslarıyla ilgili maddede burs verilecek kişinin 150 kişiden 250 kişiye, burs miktarının ise 100 liradan 200 liraya çıkarılması oylamaya sunuldu. Önerge oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda yapılan eğitim bursu ve Kandıra Ajansı ödeneği gündeminde görüşlerin alınmadan oylamaya geçildiğini belirten Uğur Demir ile Meclis Başkanı Bülent Karagöz arasında kısa süreli tartışma yaşandı.


TARTIŞMALAR YAKIŞMIYOR

Demir, “Görüş almadan oylamaya sunamazsınız” diyerek, Karagöz'ü eleştirdi. KOTO üyelerinden Ocean Site Yöneticisi Nuriye Köksal ise toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alarak, tartışma ortamında geçen meclisi eleştirdi. Köksal, “KOTO üyesiyim. Meclise gelerek, sizleri izliyorum. Ben sizler gibi köklü ticarethaneleri olan biri değilim bu işte yeniyim benim gibi yeni ticaret yapanlara örnek olmanız gerekirken yapılan bu tartışmalar hiç yakışmıyor" dedi.


SAĞA SOLA SAPMIŞLIĞIMIZ YOK

Köksal'ın yaptığı bu konuşma salondan büyük alkış aldı. Toplantı sonunda söz alarak sorulara cevap veren Murat Özdağ, “İnternet sitemize girseniz, arkadaşımızın neden görevden alındığı yazıyor. Kanun gereği, madde belli, bizimle alakası yok. Seçme ve seçilme yetkisi olmayan kişinin üyeliği kendiliğinden düşer. Bütün hikaye budur. Bizim sağa sola sapmışlığımız yok” şeklinde konuştu.


BAŞKA TERCİHLERİ OLANLAR GİTSİNLER

Özdağ son olarak, “Kimsenin fikrini değiştiremeyiz. KOTO kimseye kapalı değildir. Hepimiz bu demokratik modeli öğreneceğiz. Birlikte yönetmek ile birilerini yönetmek farklıdır. Hem demokrasi, hem de konuşmayı öğreneceğiz. Herhangi bir arkadaşımızın da seçim öncesindeki durumu ile ilgili bilgimiz yok. Polemik değil, proje üretin. Başka tercihleri olanlar gitsinler. Olmayan işleri olmayan yerlerde konuşarak gelin güvey olmayın" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat