Özdilek

Siyaset

Oğuzhan Kılıç, CHP Kocaeli milletvekili adayı oldu

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, CHP Kocaeli milletvekili adayı oldu. Genç Oğuzhan Kılıç Genel Merkez'de başvurusunu yaptı.

4 Eylül 2015 Saat: 22:42
Oğuzhan Kılıç, CHP Kocaeli milletvekili adayı oldu
Oğuzhan Kılıç, CHP Kocaeli milletvekili adayı oldu

Kocaeli’nde büyüyen ve Avrupa'daki Türklerin hak ve çıkarlarına yönelik etkili çalışmalarıyla tanınan Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, CHP Kocaeli milletvekili adayı oldu. Genç Oğuzhan Kılıç Genel Merkez'de başvurusunu yaptı.

Oğuzhan Kılıç kimdir?

Pedagog-gazeteci Oğuzhan Kılıç, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da doğdu. Ortaöğretim yıllarında Kocaeli’nde bulunan Kılıç, Ankara’daki yükseköğretiminden sonra Amsterdam Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında yükseköğrenimini tamamladı. Gençlik yıllarında dönemin Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Ertuğrul Kazancı’nın Danışmanlığı görevinde bulundu.

 

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı olarak Türkiye'nin ulusal çıkarlarını savunmakta ve yurtdışındaki Türklerin hakları için mücadele vermektedir. Federasyon Hollanda'nın azınlıklar bakımından en büyük gençlik çatı-kuruluşu ve kitle örgütü olarak 16 sivil toplum örgütünü bünyesinde barındırmaktadır. (www.htgf.nl)

 

Oğuzhan Kılıç genç yaşta gazetecilik mesleğine 2004’te Tercüman Gazetesi’nde çalışarak resmen atılmıştır. Ardından başta Gözcü olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlanmıştır. Avrupa merkezli medya grupları yanı sıra, köşe yazarı olarak 6 yıla aşkın uzun solukta bir süredir araştırma-analiz içerikli makaleleriyle Son Havadis Gazetesi’nde ve uluslararası konuları ilişkin yazılarıyla Erbil Gazetesi’nde yazmaktadır, Avrasya Türk Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

 

Atatürk Eğitim ve Kültür Akademisi'nin kurucusu olarak Türk dil ve kültür eğitimi ile toplumsal ve siyasal katılım programlarının yaşama geçirilmesine öncülük etti. Yine aynı program çerçevesinde Federasyon çatısı altında sivil toplum pratiği ve kapasite geliştirme, lobicilik-savunuculuk ile gazetecilik ve medya okuryazarlığı sertifika kursları Kılıç’ın önderliğinde yapıldı.

 

Türk diaspora temsilcisi olarak yurtdışındaki Türk yurttaşlarının oy ve temsil hakkı, Türkçe hakkı, Türk kültür kimliğinin yaşatılması korunması ve geliştirilmesi başta olmak üzere genel anlamda insan hakları konuları, özgürlük-güvenlik uyumu konuları, ırkçılıkla mücadele, siyasal katılım, Türk diaspora çalışmaları ve Türk dış politikası konularında Ankara'daki yasama faaliyetlerine katılmakta ve temsil ettiği kitle adına yakından takip etmekte olup lobicilik çerçevesinde TBMM’yle ve Ankara’daki bürokratik çevrelerle iyi ilişkileri bulunmaktadır.

 

Kılıç’ın başında bulunduğu Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF), beş bine aşkın insanıyla 2011 yılının Ekim ayında barışı savunmak amacıyla, Amsterdam’da coşkun içinde PKK'nın ırkçı nefretini ve terörist eylemlerine karşı çıkmak amacıyla ses getiren görkemli ve başarılı bir miting düzenledi. Etkin kitlesel demokratik ve hukuki eylemleri nedeniyle terör örgütlerinin hedefi haline gelerek suikast girişimlerine maruz kalmıştır.

 

Terörizm, ırkçılık ve Türk düşmanlığı olgularına karşı etkili demokratik girişimleri ve fikirleri nedeniyle aralarında saygın filozof ve sosyal bilimcilerin de bulunduğu kişilerin azınlıklar hakkında yazdıkları raporlarda, Oğuzhan Kılıç Avrupa’da Türk gençlerinin kimliklerini güçlü bir şekilde muhafaza etmelerinde etki sahibi toplum ve gençlik lideri olarak kabul edilmektedir. Sendikacılık faaliyetleri ve Federasyon çalışmalarında ve öğretmen olarak yetiştirdiği öğrencileri nedeniyle Hollanda’da üç ve dördüncü nesil üzerinde yarattığı ciddi toplumsal etki nedeniyle ‘Gençlik Önderi’ olarak adlandırılmaktadır.

 

2009 yılında Libertas Partisi AB Parlamentosu Milletvekili adayı gösterilerek aldığı tercih oylarıyla partiye azımsanmayacak destek taşıdı. Ardından Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nde (PvdA) çeşitli kademelerde görev almış son olarak Eyalet Kurultay Delegeliği, Küçük Kurultay Delegeliği ve AB Çalışma Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu. Parti’nin ‘Türklerin Ermenilere soykırım işlediği’ yöndeki iddiayı gerçek kabul etmesi ve ardından da bunu Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği önünde koşul olarak öne sürmesi ve buradan yola çıkarak Ermeni ve PKK gibi lobilere boyun eğerek Türkleri uluslararası soykırımcı gibi gösterip sıkıştırmaya kalkması üzerine partide isyan bayrağı kaldıranlardandır.

 

CHP’nin 2014 Eylül’ünde yapılan Kurultay’ında parti içi muhalefeti destekleyerek Yüksek Disiplin Kurulu adayı oldu.

 

Avrupa’daki Türk varlığının içinde önemli Türk kanaat önderlerinden ve toplum liderlerinden birisi sayılan Oğuzhan Kılıç’ın öğretmenlik eğitimi ve öğretmen okullarının tarihi ile Atatürk konularında iki kitabı bulunmakta olup, çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanan ve bilimsel tezlere konu olan toplumsal, düşünsel ve siyasal konularda makaleleri mevcuttur. Özel eğitim kurumunda rehber öğretmenliği yapan Kılıç, anadili Türkçe yanı sıra iyi derecede İngilizce, Hollandaca ve Almanca bilmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat