Özdilek

Güncel

Ağaç-İş şubesi kapatıldı!

Ağaç-İş Genel Merkezi, Yıldız Entegre ile yapılan sözleşme sonrasında yaşanan gerilimin ardından Kocaeli Şube’nin kapatılmasını kararlaştırdı. İlimiz yöneticilerine iletilen kararda ise gerekçe bildirilmedi.

15 Ağustos 2014 Saat: 16:55
Ağaç-İş şubesi kapatıldı!
Ağaç-İş şubesi kapatıldı!

Ağaç-İş Sendikası’nın Genel Merkezi, yapılan değerlendirmelerin ardından sendikanın Kocaeli Şubesi’nin kapatılmasını kararlaştı. Konu hakkında açıklama yapan Genel Sekreter Hasan Doğan, Kocaeli Şube Başkanı Şener Furuncu ve yönetiminin ağaç işçilerine zarar vermeye başladığını dile getirdi.

 

İSTANBUL’A BAĞLANACAKLAR

Şube hakkındaki kapatma kararının bundan dolayı alındığını dile getiren Doğan, “Ortada devam eden bir dava var. Üyelerimiz merak etmesin. Yargı sürecinin ardından Kocaeli’ye yeni bir temsilci atayacağız. Kısa bir süre sonra da yeni şubenin kurulması için çalışma başlatılabilir” dedi. Öte yandan şubeleri kapatılan ilimizdeki sendika üyesi ağaç işçilerinin İstanbul Şubesi’ne bağlanacakları bildirildi.

 

ÜYELER ZARAR GÖRDÜ

Konu hakkında bir açıklama yapan ve kısa bir süre önce Şener Furuncu’nun ekibinden 3 temsilciyi görevden aldıklarını da sözlerine ekleyen Doğan, “Kocaelu Şube yönetiminin başına buyruk hareketleri bu sonucu doğurdu. Yıldız Entegre ile yapılan görüşmelerde şube yöneticilerinin tercihi çözümsüzlük üzerine olmuştur. Ancak genel merkezimiz konuya müdahil olarak üyelerimizin konudan zararlı çıkmasını önlemiştir” diye konuştu.

 

DERTLERİ ÜZÜM YEMEK DEĞİL

Yıldız Entegre ile yapılan sözleşmenin başarısız bir çalışma olarak gösterilemeyeceğini de kaydeden Doğan, “Büyük rakamlara bağlı üye sayımız olmayabilir, fakat bu sektörde dik duran bir sendikayız. Sözleşme masasında işçi lehinde bir şeyler söyleyemeyenler işçinin karşısına geçtiklerinde mangalda kül bırakmıyor. Her fırsatta işçiye şunu alacağız vermezlerse de greve gideriz mantığı ile işi çözümsüzlüğe itenlerin derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir” diye konuştu.

 

EN İYİ SÖZLEŞME OLDU

Yıldız Entegre ile imzalanan sözleşmenin 2014 yılının en iyi sözleşmesi olduğunu da sözlerine ekleyen Doğan, şöyle konuştu: “Buradaki amaç az ücret alıyoruz feryadı değildir. Kocaeli bölgesinde kurulu bulunan işyeri ve işletmelerinin vermiş oldukları ücretleri sektör bazında değerlendirmek lazım. İşçilere birçok şey vaat edip başka senaryolar peşinde koşmak ne derece samimidir.” Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

 

ŞUBE SORUNLUYDU

“Bu sendikanın genel merkez kongresinde 230 delege oy kullanıyor. Kocaeli’deki 80 kişi son kongrede farklı yerlerden aday oldu. Hiç biri de başarılı olamadı. Hiç oy alamadılar. Bu kadar kişi şayet bir sonuç elde edemiyorsa demek ki Kocaeli Şube’de çok ciddi sorunlar var. Bu sorunların muhatapları bugün genel merkezlerini eleştirebiliyorlar.”

 

İŞÇİYE İHANET ETTİLER

Ağaç-İş Sendikası olarak bugüne kadar hep dik bir duruş sergilediklerini söyleyen Hasan Doğan, “Biz her zaman işçimizin yanında olduk. Hep onların haklarını savunabilmek adına mücadele verdik. Şube başkanı Şener Furuncu birileri tarafından yönlendiriliyor. Hatası buna müsait bir zemin hazırlamasıdır. Bu tavırları ile işçilere büyük zararı dokundu. Yani asıl ihaneti o yaptı” diye konuştu. Doğan ayrıca, Yıldız Entegre ile yakınlığının olduğu iddialarını da yalanladı.

 

SÜRECİ YANLIŞ İŞLETTİLER

Öte yandan kapatılan Ağaç-İş Kocaeli Şubesi’nin başkanı olan Şener Furuncu ise, söz konusu karar ile ilgili olarak kendilerine herhangi bir sebep bildirilmediğini dile getirdi. Furuncu, “Sendika tüzüğü, genel merkeze şube kapatma yetkisini veriyor. Karar bize iletildi, ancak bir sebep belirtilmedi. Süreci yanlış işletmişler. Disiplin incelemesi yapılmadan bu karar alınmış. Keyfi bir uygulama olmuştur” diye konuştu.

 

İKİ KEZ ZARAR VERDİLER

Sendikanın genel merkez yöneticilerine yönelik eleştirilerini sürdüren Furuncu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Şubemize ve işçimize danışmadan, fikri almadan Yıldız Entegre ile yaptıkları sözleşme ile üyelerimize zarar vermişlerdi. Şimdi de ikinci büyük zararı şubeyi kapatarak veriyorlar. Çirkef bir tutum içindeler. İşçilerimiz sendikayı değiştirmek istiyor. Bunun için bakanlık nezdinde girişimde bulunduk. Habersiz imzalanan sözleşme için başlatılan yasal süreç sürüyor. Gerekirse konuyu AİHM’e götüreceğiz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat