Özdilek

Siyaset

Türkkan, kırmızı renklisuyu Meclis’e taşıdı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis’e, Tütünçiftlik sahilindeki kırmızı renkli suyu taşıyarak ne gibi önlemler alındığını sordu

25 Ekim 2014 Saat: 13:05
Türkkan, kırmızı renklisuyu Meclis’e taşıdı
Türkkan, kırmızı renklisuyu Meclis’e taşıdı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan şimdi de Körfez ilçesi Tütünçiftlik sahilinde geçtiğimiz günlerde şebeke borusunun patlamasının ardından bölge halkını telaşlandıran kırmızı renkli suyu, TBMM gündemine taşıdı.

Türkkan, konunun muhatabı İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

‘SU NEDEN KIRMIZI?’

Tütünçiftlik sahilinde meydana gelen patlamanın nereden kaynaklandığını soran Lütfü Türkkan, patlayan şebeke borusundan fışkıran ve bölgede oturanları telaşlandıran kırmızı renkli su ile ilgili inceleme yapılıp yapılmadığını ve bu incelemenin sonuçlarının nasıl olduğunu da sordu.

DAHA ÖNCE TEDBİR ALINDI MI?

Türkkan, bölgede TÜPRAŞ başta olmak üzere birçok dolum tesisinin borularının yer altından geçtiğine de önergesinde vurgu yaptı ve İçişleri Bakanı’na bu bölgede bu tip boru patlamalarına karşı daha önce tedbir alınıp alınmadığının sorusunu yöneltti.

 

TAHLİL YAPILDI MI?

Borulardaki bir kimyasalın içme suyuna karışma ihtimaline karşılık herhangi bir tahlil yapılıp yapılmadığını soran Lütfü Türkkan, Tütünçiftlik sakinlerinin daha önce içtiği sulardan kaynaklanabilecek rahatsızlıklara karşı alınmış herhangi bir tedbir ve önlem olup olmadığını sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat