Özdilek

Ekonomi

Açma kapama cezası kaldırılıyor

Faturalardaki çifte ceza dönemi sona eriyor. Elektrik, doğalgaz, internet, su ve telefon faturalarının ödenmemesi halinde yansıtılan açma kapama cezası kaldırılıyor.

17 Aralık 2014 Saat: 17:34
Açma kapama cezası kaldırılıyor
Açma kapama cezası kaldırılıyor

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren Tüketici Kanunu'nun uygulama yönetmelikleri tamamlandı. Elektrik, doğalgaz, internet şirketlerinin aç-kapa kazancına neşter vurularak, faturada çifte cezanın önüne geçiliyor. Takvim'in haberine göre şirketler, faturasını zamanında ödeyemeyen vatandaştan gecikme cezasının yanında açma-kapama, tazminat gibi ücretler talep edemeyecek.

 

3 ABONEDEN 1'İ GECİKTİRİYOR

Vatandaş, mevcut uygulamada doğalgaz faturasını ödeyemediğinde yaklaşık 30 lira, elektrikte 20, suda 30, telefonda 40, internette 20 lira açma parası ödemek durumunda kalıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketici Kanunu'nun uygulanmasına yönelik yönetmelikleri büyük oranda tamamladı. Bu kapsamda hazırlanan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği ile yeni yıldan itibaren şirketlerin bu uygulamaları sona erecek. Yönetmelikle birlikte dağıtım şirketleri, tahsilat yapan şirketler tüketiciden faturası dışında herhangi bir bedel isteyemeyecek.


Buna göre, 1 aylık gecikmenin ardından kesme ihbarı yapıp, hemen ardından şalteri indiren firmalar, bu işlem için para talep edemeyecek. Yapılan incelemelerde elektrikte 4 aboneden 1'i, doğalgazda 3 aboneden 1'i, suda her 5 aboneden 1'i faturasını geciktiriyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat