Özdilek

Eğitim

Öğretmenler yarın iş bırakıyor

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası mensupları başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaları sebebiyle mağdur edilen öğretmenler, yarın okula gitmeyecek.

23 Eylül 2014 Saat: 16:22
Öğretmenler yarın iş bırakıyor
Öğretmenler yarın iş bırakıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, son dönemlerde yürüttüğü politikalar sebebiyle müdür, öğretmen, öğrenci ve velileri mağdur etmiş ve uygulamaları her kesim tarafından eleştirilerek protesto edilmişti. Bu doğrultuda seslerini duyurmak adına kara alan sendikalar, ülke genelinde çağrı yaparak bir gün iş bırakma kararı aldı. İlimizde de Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş birlikte hareket ederek okula gitmeyecek ve saat 11:30’da İzmit Endüstri Meslek Lisesi önünde buluşarak Cumhuriyet Parkı’na yürüyecek. Gebze'de ise Eğitim iş Gebze Temsilciliği ve Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şube ise saat 11:00‘da Eski Öğretmen evi önünde toplanarak Cumhuriyet meydanına yürüyecekler. 

 YÜRÜYÜŞE DAVET

Sendikalar; öğretmene uygulanan rotasyon tehdidi, okul yöneticilerine uygulanan kıyım, eğitimde özelleştirme politikaları, yandaş kadrolaşma, TEOG karmaşası, aday öğretmenlere uygulanacak mülakat, fütursuzca imam hatipe dönüştürülen okullar, Torba Yasa’nın maddeleri gibi mağduriyete sebebiyet veren uygulamaları protesto ederken kendilerine destek vermesi için tüm halkı yürüyüşe davet ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat