Özdilek

Güncel

Kocaeli Barosu'dan Yargıtay açıklaması

Kocaeli Barosu'nda 'İç güvenlik paketi' ile ilgili açıklamaya Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

23 Haziran 2016 Saat: 10:53
Kocaeli Barosu'dan Yargıtay açıklaması
Kocaeli Barosu'dan Yargıtay açıklaması

Kocaeli Baro Başkanı Avukat Sertif Gökçe, önümüzdeki hafta meclis gündemine gelecek olan ve kamuoyunda 'İç güvenlik paketi' olarak bilinen yasa tasarısıyla, hakim kararı olmadan dinlemenin süresini 48 saate çıkartacağını; tasarının yetersiz olan hukuki kazanımları tümden ortadan kaldıracak maddelere sahip olduğunu söyledi. 

Kocaeli Barosu'nda 'İç güvenlik paketi' ile ilgili açıklamaya Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Önümüzdeki hafta meclis gündemine gelecek olan 'İç güvenlik paketi'nin toplumun farklı kesimlerinde infiale neden olacağını söyleyen Gökçe, "Tasarı, hiçbir yasadışı eylemde bulunmaksızın bir toplantı ve yürüyüşe yüzünü kapatarak katılmayı, tutuklama sebebi saymakta ve en az 4 yıl hapis cezası öngörmektedir. Bu düzenleme, yurttaşların yaşam hakkını, vücut bütünlüğüünü tehdit eden düşünce ve ifade hürriyetine, toplanma ve örgütlenme özgürlüğüne sınırsız müdahele kapısını aralayan yetki ve yaptırımlardan sadece biridir" dedi. 

'HAKİM KARARI OLMADAN 48 SAATE ÇIKACAK' 

Tasarının polisin arama yetkisini de arttırmakta olduğunu söyleyen Gökçe, "Polis üst ve eşya araması için hakim kararı yerine yine sadece kolluk amirinin emrini yeterli görmektedir. Türkiye'nin son bir yılı yasa dışı dinlemelerin yarattığı kaos ortamında geçmiştir. Ne var ki tasarı, bu sancılı süreç hiç yaşanmamış gibi, hakim kararı olmadan dinlemenin süresini de 48 saate çıkarmaktadır" diye konuştu. 

'TMMOB'UN ANAYASAL KURULUŞ ÖZELLİĞİ ORTADAN KALDIRILACAK' 

İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında da açıklama yapan Gökçe, "Tasarının 33'üncü maddesiyle TMMOB Kanunun 1'inci maddesinde yer alan "Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu" ibaresi çıkartılarak TMMOB un Anayasal kuruluş özelliğinin ortadan kaldırılmış olacağı açıktır. Ayrıca her ilde ayrı ayrı tüzel kişiliğe sahip odalar oluşturulması yönündeki düzenleme kurumun birliğinin, örgütlensel bütünlüğünün ve çalışma düzeninin bozulmasına neden olacaktır. Bu düzenlemeyle TMMOB'un tüzel kişiliği ve dava ehliyeti keyfi yorumlara açık belirsizlik içindedir" dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat