Özdilek

Siyaset

Evi yanan aileye yardım Sakarya’dan geldi

CHP'li milletvekilleri Hürriyet ve Akar, İzmit Ortaburun Köyü’nde geçtiğimiz hafta çıkan yangında evleri yanarak kül olan Fidan ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

12 Temmuz 2015 Saat: 01:06
Evi yanan aileye yardım Sakarya’dan geldi
Evi yanan aileye yardım Sakarya’dan geldi

CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve CHP İzmit Belediye Meclis üyesi Emrah Efe; İzmit’e bağlı Ortaburun Köyü’nde geçtiğimiz hafta elektrik kontağından çıkan yangın sebebiyle evleri yanan İbrahim Fidan ve Fethiye Fidan çiftine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Evleri yanalı bir haftadan fazla olan Fidan ailesi yardımın Kocaeli’deki belediyeler yerine, Sakarya’daki bir hayırseverden geldiğini söyledi.

GEREKEN YAPILACAKTIR

Aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan CHP’li vekiller, aileye maddi ve manevi yardımda bulunacaklarının sözünü verdi. Fidan ailesi yangının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen herhangi bir yardım görmediklerini belirterek, “Bir hafta boyunca komşularımız ya da akrabalarımızda kaldık. Dün Sakaryalı bir hayırsever vatandaş konteyner yardımında bulundu. Bütün eşyalarımız yandığı içinde mağdur durumda kaldık” dedi. CHP’li Milletvekilleri Akar ve Hürriyet ise yaşanan olaydan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek, “Bizler elimizden geldiğince yardım etmeye çalışacağız. Başınızı sokacağınız konteynerin bile Sakarya’dan gelmesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Gerekenin yapılması için Kocaeli’deki bütün resmi kurumlarla görüşeceğiz” dedi.

İHTİYAÇLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR

CHP İzmit ilçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ise evi yanan aileye yardım edeceklerini belirterek, “Yanan evinizin yerine yapılacak yeni binanın bütün çizimlerini kardeşim yapacak ve herhangi bir maddi karşılık da beklemeyeceğiz” açıklamasında bulundu. CHP’li heyet öte yandan köyde incelemelerde bulunarak, bir seneden beri yapılmayan yol ve Ortaburun halkı tarafından kullanılmayan fırının göstermelik olduğunu belirtti. Akar ve Hürriyet, “Seçimden önce oy kaygısıyla bir sene önceden yola taş döktüler. Ancak seçim geldi geçti, o taşlar halen daha duruyor. Kimse gelin size yol yapayım demiyor. Ayrıca köye yapılan fırın da insanlar tarafından kullanılmıyor. Görüntü olsun diye uğraşıyorlar. Vatandaşın ihtiyacı olmayan şeyleri yaparak asıl ihtiyaç duyduklarını görmezden geliyorlar” açıklamasında bulundular.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat