Özdilek

Siyaset

Civelek neler yuttuğunu açıklasın

CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva, yaptığı basın açıklamasında Kent Konut A.Ş.’de yaşanan olaylara değinerek, “AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, şaibeli satışlarla neler yuttuğunu açıklasın” dedi

28 Ocak 2015 Saat: 16:56
Civelek neler yuttuğunu açıklasın
Civelek neler yuttuğunu açıklasın

CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, Kent Konut A.Ş.’den AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’e şaibeli satış yapıldığı iddiaları hakkında bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva, Kent Konut’ta yaşananlara değindi. Altınyuva, “AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, her platformda CHP’ye saldırmaya devam ediyor. Kendisi önce aş, iş özgürlük derken şaibeli satışlarla neler yuttuğunu açıklasın” diye konuştu.

 

NELER YUTTUĞUNU AÇIKLASIN

Kent Konut A.Ş. ve AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek hakkındaki iddiaları değerlendiren Altunyuva “Aş, iş özgürlük derken AK Parti İl başkanı biz bunları yutmayız diyor. Ancak önce kendisi neleri yuttuğunu açıklasın. Kendisi iddialara cevap vermiyor ancak CHP’ye saldırmaya devam ediyor. İktidar partisinin yıkılıyor oluşunu hep birlikte görüyoruz” dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz “Büyükşehir Beldiyesi tarafından dar gelirli ailelere satış yapmak üzere kurulan Kent Konut A.Ş.’den AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’e şaibeli satış yapıldığı iddiası hakkında Büyükşehir Belediyesi’ne verdiğimiz soru önergesine tek cümlelik ‘İnceleme devam etmektedir, tamamlandığında gerekli bilgilendirme yapılacaktır’ şeklinde cevap geldi” dedi.

 

KENDİLERİNİ KALKINDIRIYORLAR

Civelek’in ortağı olduğu Filiz A.Ş.’ye 3 konut, 1 iş yeri satıldığını hatırlatan Yılmaz “Konuyla ilgili bir gazeteye demeç veren Tahir Büyükakın, yapılan indirimli satışın sadece Civelek’e değil, başkalarına da yapıldığını söylemiştir. Civelek ise bu konu gündeme geldiğinde partimize akıl almaz saldırılarda bulunmuştur. Adında ‘Adalet’ kelimesi olan bir partinin il başkanı ve yerel yöneticileri sadece kendilerini kalkındırma politikası gütmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Konut’ta denetim başlayalı neredeyse 5 ayı geçmesine rağmen hala şüpheli iddiaların kalkmamasından rahatsızlık duymamaktadır. Yoksa siz genel seçimler öncesi bu sorunu zamana yayarak partiye zarar gelmesin de, adaletsizlik ve hukuksuzluk önemli değil mi diyorsunuz?” dedi.

 

İLİM YAYMA CEMİYETİ KONUSU

Yılmaz’ın gündeme taşıdığı bir diğer konu ise protokol gereğince sadece dar gelirli ailelere kiralanan TOKİ Konutları’ndan 10 tanesinin aylık 234 TL’den İlim Yayma Cemiyeti’ne verilmesi oldu. Yılmaz “Gündoğdu TOKİ Konutları’ndan 10 tanesinin yıllık kira bedeli 28 bin 100 TL olarak İlim Yayma Cemiyeti’ne verildiğini belirtmiştik. Gerek mecliste gerekse kamuoyunda bu durumu duyurduk. TOKİ bina yapar, dağıtımını Büyükşehir’e verir. Bu protokole göre, konutlar fakir ailelere verilir. Cemiyetlere, derneklere verilemez. Bizim bununla ilgili verdiğimiz soru önergesine “Gece kondu dönüşüm kentsel yenileme projesi kapsamında bulunan hak sahipleri ile kamulaştırma işlemleriyle ilgili vatandaşlardan bu konutlar için talep çıkması durumunda, belediyemizce kiraya verirken bahse konu konutlar sözleşme gereği kiracımızdan geri alınacaktır. Artık bu halkı sadece korku ve yalan yayarak yönetmek mümkün değildir. Bu nedenle yapılan yanlışların sorumlulukları kim olursa olsun ortaya çıkarmak CHP’nin boynunun borcudur” şeklinde cevap verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat