Özdilek

Turizm

Ot festivaline Kocaeli çıkarma yaptı

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde Kocaeli’den giden çok sayıdaki ziyaretçiler, adeta festivale çıkarma yaptılar.

12 Nisan 2016 Saat: 13:48
Ot festivaline Kocaeli çıkarma yaptı
Ot festivaline Kocaeli çıkarma yaptı

İzmiri’n Çeşme İlçesine bağlı Alaçatı beldesinde bu yıl 7.si yapılan ot feativalin’e, beklenenin  üzerinde ziyaretçi akınına uğraması izdihama neden oldu.

 

  Üçüncü günü, kortej yürüyüşüyle renklendi. Günübirlik turlarla yüzlerce kişinin otobüsle taşındığı Alaçatı’da adım atacak yer kalmadı. Kocaeli’den katılının hayli yüksek olduğu gözlendi.

Ülkenin birçok yerinden düzenlenen günübirlik turlarla yüzlerce otobüs kente geldi. Ot Festivali nedeniyle Alaçatı’ya otobandan binlerce araç girişi olurken; caddeler, sokak araları ve Ilıca Alaçatı arasındaki çamlık yol park eden araçlarla doldu taştı. Kendi araçlarıyla ya da tur otobüsleri ile gelen binlerce kişi, Alaçatı sokaklarını sabahın erken saatlerinden itibaren doldurdu. Restoran ve kafelerde boş yer bulmak mümkün olmazken, Alaçatı sokaklarında kurulan stantlarda yiyecek kalmadı.

Kortej Güzeldi

Festivalin en renkli görüntüleri binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşünde gerçekleşti. Saat 13.00’de Alaçatı Postanesi’nin önünden başlayan kortej yürüyüşünde tam bir izdiham yaşandı. İnsanların yoğun ilgisi nedeniyle kortejin yürüyüşünü tamamlaması saatler aldı. Kortejin en başında yürüyen sakız cinsi koç ilgi çekti.

Yöresel kıyafetli kızların renklendirdiği kortej yürüyüşüne; Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de katıldı.

Güzel ve keyifli bir gün yaşadıklarını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bu yıl çok büyük katılım var. Yedincisini kutladığımız Ot Festivali’nin bu konuma geleceğini hep ifade etmiştik. Binlerce insan burada. Uzun süredir insanlarımızın yüzü gülmüyordu. İnanıyorum ki dört gün boyunca Çeşme’ye gelmiş bütün vatandaşlarımızın en azından yüzleri gülmeye başladı. Tebessümlerini yüzlerinde gördüğümüzde biz de çok mutlu oluyoruz. Ciddi konuklarımız var.Türkiye’nin dört köşesinden konuklarımız var. Yarın yemek yarışmasıyla festivalimizi bitireceğiz. Dört gün boyunca 100 bin kişi hedeflemiştik" dedi.

Festivale gelenler, kurulan stantlardan doğal ürünleri alma, otlarla yapılan yemekleri, börekleri tattılar.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat