Özdilek

Kültür/Sanat

Macar Halk Dansları Topluluğu Büyüledi

Macaristan Ulusal Dans Topluluğu Gebze’de sahne aldı. Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss’in konukları Türkçe selamladığı etkinliğe katılan davetliler ulusal dans topluluğunun gösterisini ayakta alkışladı.

27 Ekim 2014 Saat: 12:09
Macar Halk Dansları Topluluğu Büyüledi
Macar Halk Dansları Topluluğu Büyüledi

Gebze’de Macar esintisi. Macaristan Ulusal Dans Topluluğu, Gebze’de düzenlenen gösteride Gebzelilerle buluştu. Macaristan’ın milli bayramı vesilesiyle Ankara, İstanbul’un yanı sıra Gebze’de de düzenlenen etkinlikler kapsamında Gebzelilere unutulmaz bir gösteri sunan ulusal dans topluluğunu salonu dolduran konuklar ayakta alkışladı. Programa, ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra; Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Başkonsolos Hendrich Balazsşeref, Macaristan Kocaeli Fahri Konsolosu Alpaslan Kaya, AKP Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, belediye başkan yardımcıları Sadık Albayrak, Nilay Ayran, Engin Güzel, belediye meclis üyeleri, protokol üyeleri ve çok sayıda konuk katıldı.

GEBZELİLER ADINA SELAMLIYORUM

Macaristan Ulusal Dans Topluluğu’nun gösterisinden önce kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Sayın protokol, kıymetli misafirler. Macaristan’ın Milli Bayramı dolayısıyla düzenlediğimiz Macaristan Ulusal Dans Topluluğu gösterisine hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu özel gün vesilesiyle, dost ülke Macaristan’dan gelen konuklarımızı Gebze’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyor, tüm hemşehrilerim adına teşriflerinizden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum.

KÖKLÜ BİR TARİHİ GEÇMİŞ

Türk-Macar ilişkileri oldukça uzun ve köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Özellikle son dönemde, hükümetlerimizin de teşvikleriyle, iki ülke arasındaki dostane ilişkiler her alanda gelişmiş, meyvesini vermeye başlamıştır. Bu ilişkiler sadece devletler düzeyinde değil, Türk ve Macar halkları arasında da, sıcak ve samimi bir atmosferde, her geçen gün ilerlemektedir. Bizler millet olarak, Macar halkına her zaman muhabbet duymuş, sevmişizdir. Dost Macar halkının da aynı duyguları taşıdığına ve bizleri sevdiğine, Macaristan’a yaptığım iki ziyarette de şahit oldum.

TÜRK-MACAR DOSTLUĞU

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun desteğiyle Türk-Macar dostluğuna son 10 yılda büyük katkılarda bulunuldu. 1700’lü yıllarda yaşayan ve 5 yıl İzmit’te misafir edilen Büyük Macar Kahramanı Tökeli İmre anısına bir anıt dikildi.  Onun adına bir Anı Evi açıldı ve İzmit’te bir sokağa onun adı verildi. Yine, ilimizde Macaristan Kocaeli Fahri Konsolosluğu’nun ihdas edilmesi, Türk-Macar dostluğunun gelişmesinde Kocaeli’ye verilen değerin en önemli yansımasıdır.

GEBZE’DE SAHNE ALDILAR

Bu akşam Macaristan Ulusal Dans Topluluğu’nun Ankara ve İstanbul’dan sonra sunacağı üçüncü gösteri yeri olarak Gebze’yi tercih etmesi de bizleri fazlasıyla onurlandırmıştır. Ben bu vesileyle, Gebze halkı ve tüm sanatseverler adına, Macaristan Ulusal Dans Topluluğu’nu hemşehrilerime izletme imkanı sağlayan Sayın Valimize, Sayın Elçimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Konsolosumuza, Fahri Konsolosumuza ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.

BAĞLAR GÜÇLENECEK

Gebze Kültür Merkezi’nde bu akşam kurulan sanat köprüsüyle aramızdaki bağların daha da güçleneceğine inanıyor, Türk-Macar dostluğunun ebediyen yaşamasını temenni ediyorum. Konuk sanatçılarımıza başarılar diliyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi. Başkan Köşker’in ardından kürsüye gelen Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, programa katılamayan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun selamlarını ileterek başladığı konuşmasında katılımlarından ötürü Macaristan heyetine teşekkürlerini sundu.

KİSS TÜRKÇE SELAMLADI

Etkinlik öncesi yaptığı selamlama konuşmasını Türkçe bitiren Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, “Türk-Macar kahramanlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Gebze’nin, Türkiye ve Macaristan arasında var olan kardeşlik ve dostluk bağlarının gelişerek güçlenmesi için katkılarımız sürecek. Siz değerli dostlarımıza bizleri Türk misafirperverliğiyle ağırladığınız için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından sahne alan Macar Ulusal Dans Topluluğu, 2 saat süren gösteride Macar halk danslarından örnekler sundu. Macar Ulusal Dans topluluğunun gösterisini konuklar ayakta alkışladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat