Özdilek

Siyaset

İşeri ''Sivas'ın Failleri Ödüllendirildi ''

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Sivas da 23 yıl önce meydana gelen ve 33 sanatçının yanarak ve dumandan boğularak ölmesi ile sonuçlanan olayların yıl dönümünde, yazılı bir açıklama yaptı.

3 Temmuz 2016 Saat: 13:44
İşeri ''Sivas'ın Failleri Ödüllendirildi ''
İşeri ''Sivas'ın Failleri Ödüllendirildi ''

 İşerin açıklaması şöyle:

"Bundan 23 yıl önce aydınlar, sanatçılar ve şairler dört günlük Pir Sultan Abdal şenlik programına katılmak, söyleşilere katılmak, kitaplarını imzalamak, şarkılarını söylemek için gitmişti Sivas'a. Dönemin Sivas Valisi Ahmet KARABİLGİN’in özel davetlisiydiler. Yaktıkları ateşe “Cehennem ateşi.” diye tekbir getirerek 33 vatandaşımızın katledildiği Madımak Katliamı’nı gerçekleştiren karanlık güçlerin uzantıları bugün de benzer katliamları gerçekleştirmeye devam etmektedirler. Bu olayın failleri bırakın ceza almayı, günümüze kadar geçen zaman diliminde bir şekilde ödüllendirilmişlerdir.

Hayatını kaybeden 33 kişinin en yaşlısı 66 yaşındaki Asım BEZİRCİ, en genci ise folklor gösterisi için Sivas'a giden 12 yaşındaki Koray KAYA'ydı.

Çeşitli mahkemelerde başlatılan soruşturmalar o dönem kapatılmamış olan Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde (DGM) son buldu. Mahkeme ise görevsizlik kararı vererek dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay ise dosyaya bakması gereken yerin Ankara DGM olduğuna karar vererek dosyayı geri gönderdi.

Süren davalar, temyizler, müdahil avukatların talepleri yıllarca devam etti. Sivas Katliamı davası 20 yılın ardından geçen yıl zaman aşımı gerekçesiyle kapatıldı.

Aralarında katliamda yakınlarını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve partiler "insanlık suçlarında zaman aşımının kaldırılmasını" talep etti ancak talepleri bir karşılık bulmadı.

Mahkeme Başkanı, "İnsanlık suçunda zamanaşımı olmaz ama bu suçu işleyenler kamu görevlisi değil sivil oldukları için davanın düşmesine karar verilmiştir" dedi.

Yirmi üç yıl önce Sivas'ta açığa çıkarılmayan karanlık güçler tarafından atılan temel, son on dört yılın iktidarında eğitimden hukuka, demokrasiden insan hak ve özgürlüklerine kadar tüm değerlerin sistemli bir kadrolaşmayla başkanlık sistemi adı altında tek adamlı bir yönetim anlayışına gittiği bu süreçte bizleri yönetenleri akla, sağduyuya davet ediyor ülke yangın yerine dönmüşken yargıda yeni bir yapılanmaya giden yasanın yangından mal kaçırırcasına sabaha kadar kaç madde geçiririz diye gösterilen çabanın yerine keşke demokrasi, insan hakları, özgürlüklerin alabildiğine var olduğu bir yasal düzenleme için sarfedilmiş olsaydı.

İnsanların ayrıştırılmadığı herkesin barış ve huzur içerisinde yaşadığı özgür bir Türkiye dileğiyle bu katliamda hayatını kaybedenleri ayrıca bugüne kadar terörde şehit verdiğimiz tüm güvenlik güçlerimizi saygıyla anıyor; yakınlarına sabırlar ve metanet diliyorum."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat