Özdilek

Güncel

“İzmit’in toplu taşıma sistemi iflas etmek üzere”

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit başta olmak üzere kenttin önemli sorunları arasında ilk sıralarda bulunan ulaşım konusunu TBMM gündemine taşıdı.

16 Temmuz 2014 Saat: 17:22
“İzmit’in toplu taşıma sistemi iflas etmek üzere”
“İzmit’in toplu taşıma sistemi iflas etmek üzere”

MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan,  İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunduğu önergede, “İzmit’te insanlar bir yerden bir yere gitmekte büyük sıkıntı çekmektedirler. İzmit’te toplu taşımanın kalitesiz, sistemsiz ve pahalı olduğu aşikardır. İzmit’in bazı mahallelerinden günde sadece bir kez toplu taşıma aracı geçmektedir. Nüfusu her geçen gün artan İzmit’te birkaç yıl sonra toplu taşıma sistemi iflas etme tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi.

Lütfü Türkkan, yanıtlanması istemiyle sunduğu önergede şu soruları yöneltti:

“-İzmit’de yaşanan ulaşım sorununun çözümü için genel bir proje var mıdır?

-İzmit’in en kalabalık yerlerinden biri olan Alikahya bölgesinde ulaşım sorunu git gide büyümektedir. Saat başı geçen otobüsler İzmit merkeze girmemektedir, vatandaşlar mağdur olmaktadır. Bu bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışma yapılacak mıdır?

-Halk otobüsü işletmecilerinin bir bölümü 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz taşınma kuralını uygulamaktadır. Bu konuda halk otobüsü sahiplerinin ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek midir?

-Ayazma mahallesinde oturanların ulaşım probleminin çözülmesi için neler yapılacaktır? Üniversite öğrencilerinin yoğun yaşadığı bu mahalleye üniversiteye giden bir ring kurulması düşünülmekte midir?

-İzmit içinde sefer yapan otobüslere engelliler için mekanizma yapılacak mıdır?

-Yenidoğan, Akpınar, Şirintepe ve Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayanların ulaşım sorunu nasıl çözülecektir? Özel aracı olmayan vatandaşlara ulaşım konusunda tavsiyeleriniz olacak mıdır?

- Nüfusu her geçen gün artan İzmit’te kalıcı ek seferler konulması gündemde midir?”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat