Özdilek

Güncel

Helikopter enkazında inceleme devam ediyor

Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan kısa süre sonra düşen dört askerin şehit olduğu helikopterin enkazında inceleme çalışmaları devam ediyor.

15 Ekim 2014 Saat: 16:36
Helikopter enkazında inceleme devam ediyor
Helikopter enkazında inceleme devam ediyor

Eğitim için Konya'ya gitmek üzere Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalkan ve kısa bir süre sonra Kartepe Karaardıç mevkiinde düşmesi sonrası içindeki 4 askerin şehit olduğu S-70B Sikorsky tipi helikopter enkazında inceleme çalışmaları devam ediyor. Deniz Hava Komutanlığı ve Jandarma'ya bağlı 15 kişilik ekiple 3 gündür devam edilen inceleme çalışmalarında helikopterin neden düştüğü tespit edilmeye çalışılıyor.

ASKERLER NÖBET TUTUYOR

4 askerin şehit olduğu düşme anında helikopterin yaklaşık 100 metrelik alandaki ağaçları parçalayarak yere çakıldığı görüldü. Çarpma nedeniyle parçalanan helikopterin enkazının ise büyük bir alana dağıldı. Kartepe kayak merkezinin kuzey ön kısmındaki yaklaşık 500 metrelik uçurumun dibinde bulunan enkaz alanında yapılan incelemeler sırasında enkaz bölgesi ve çevresinde askerlerce gece gündüz nöbet tutarak enkaz korunuyor. Kaza kırım ekiplerinin incelemesinin devam ettiği helikopter enkazının kaldırılması için Sikorsky firmasına bağlı ekiplerin enkaz alanına gelerek inceleme yapmasının beklendiği öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat