Özdilek

Güncel

Akut'tan Tahliye talepine dair basın açıklaması

Son birkaç gündür sosyal medyaya ve basına da yansımış olan AKUT Genel Merkez yerleşkemizin tahliye talebi ile ilgili resmî basın açıklamama geldi.

19 Ekim 2016 Saat: 20:07
Akut'tan Tahliye talepine dair basın açıklaması
Akut'tan Tahliye talepine dair basın açıklaması

Açıklama şöyle:

Dönemin Başbakanı Sn. Bülent Ecevit tarafından AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin kullanımına uygun görülmüş; 01.06.2012 tarihinde de 2886 sayılı kanunun 51/g maddesi uyarınca dernek faaliyetlerinde kullanılması üzere 49 yıllığına AKUT’a tahsis edilmiş olan, Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi Müsellef Sokak No: 120’de AKUT Genel Merkezi olarak kullanılan 405 m² alan içerisindeki 2,5 katlı idari binamızın da olduğu yerleşkemizin, İstanbul Valiliği Defterdarlık Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Beyoğlu Emlak Müdürlüğü tarafından tahliyesinin istendiği doğrudur.

Üzerimize düşen yükümlülükleri harfiyen yerine getirmiş olmakla birlikte, tüm denetimleri sorunsuz şekilde tamamlamış olduğumuz, resmî evraklarla tescillidir.

Bir yanlış anlaşılmadan kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bu tahliye talebi ile ilgili Hukuk Birimimiz itiraz haklarımızı kullanmıştır.

Devletimizin, Kamu yararına çalışan dernek statüsünde olan AKUT Arama Kurtarma Derneği'ni koruyacağına, kamu yararını gözeteceğine ve bu tahliyenin durdurulacağına dair inancımız tamdır. Hukuki sürecin tamamlanmasını beklemekteyiz.

Kamuoyuna duyurumuzdur.

AKUT Arama Kurtarma Derneği

Basın İlişkileri Birimi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat