Özdilek

Ekonomi

Gebze Ticaret Odası Hedef Büyüttü

Gebze Ticaret Odası,Gebze'yi “MARKA ŞEHİR” haline dönüştürmek için, sosyal ve kültürel hayata, eğitime, çevreye, ekonomik dinamizme ve sürdürülebilir değişime önemli destek ve katma değer sunmayı hedefliyor.

1 Ekim 2015 Saat: 20:41
Gebze Ticaret Odası Hedef Büyüttü
Gebze Ticaret Odası Hedef Büyüttü

Ülkemiz önde gelen odalarından biri olan olan Gebze Ticaret Odası, kurulduğu günden beri; üyelerinin küresel rekabet gücünü artıracak, ticari ve sınai alanlarda kalıcı ve köklü yöntemleri ortaya koyacak, çağdaş, kaliteli ve yeniliklerde öncülük edecek çalışmalarla üyelerine en kaliteli hizmeti sunmak ve böylece ülke ekonomisine azami faydayı sağlamak gayretiyle hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra; Türkiye ekonomisinin can damarı olan bölgemizi hak ettiği “MARKA ŞEHİR” haline dönüştürmek için,  sosyal ve kültürel hayata, eğitime, çevreye, ekonomik dinamizme ve sürdürülebilir değişime önemli destek ve katma değer sunmaktadır.

 

Bölgemizin kalkınmışlık düzeyini daha da arttırmak amacıyla, her platformda konunun muhatabı ilgili merciler arasında köprü görevi gören Gebze Ticaret Odası, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla bölge ve ülke genelinde gündemi takip eden değil, gündemi belirleyen bir kurum haline gelmiştir. Üniversite, metro, fuar alanı gibi bölgeye önemli katma değer sağlayacak bir çok oluşumda yıllardır istikrarlı ve ısrarlı bir şekilde kamuoyu oluşturma gayreti gösteren Gebze Ticaret Odası, bu ısrarının meyvelerini almaya başlamıştır. Bölgemizin artık bir teknik üniversitesi vardır. TOKİ’ ye devredilmesi konuşulan ve bölgemizin akciğeri niteliğinde olan 572m2’ lik Askeri Kışla Alanı Gebze Ticaret Odası’ nın ısrarlı ve sürdürülür gayretleri ile betonlaşmaktan kurtularak düşünülen proje ile bölgemiz halkına kazandırılmıştır. Aktif nüfus yoğunluğu gündüz 1,5 milyona yaklaşan bölgemizdeki en önemli sorunların başında gelen ulaşım sorununa çare olacak metronun, yakın zamanda bölgemize kadar ulaştırılacağı ilgili bir çok merci tarafından dile getirilmektedir. Tüm bu gelişmeler, Gebze Ticaret Odası’ nın kamuoyu oluşturma noktasındaki başarısını göstermektedir.

 

Ticari hayatın iyileşmesi, üyelerin daha iyi koşullara sahip olarak hizmet sunması ve istihdam yaratmasının önemini bilen Gebze Ticaret Odası, üyelerinin rekabet gücünü artırmak ve bölgemizin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde üyelerin menfaatine olacak şekilde yeni uygulamalara imza atmaktadır. Bu çalışmalara örnek olarak, indirimli akaryakıt, indirimli elektrik protokolleri, düşük faizli kredi protokolleri, ihracat projeleri, fuar organizasyonları, eğitim ve seminer programları gösterilebilir.

2013-2015 yılları arasında; güncel kanun ve mevzuatlar, iş sağlığı ve güvenliği, satış-pazarlama, kurumsallaşma, kişisel gelişim, genel yönetim konuları ile uygulamalı girişimcilik alanında 300’ den fazla eğitim gerçekleştirilerek, bu faaliyetlere yaklaşık 25.000 kişinin katılımları sağlanmıştır. Gebze Ticaret Odası elde ettiği bu rakamlarla, 365 Oda ve Borsa içerisinde eğitim faaliyetlerinde başarılı olan birkaç Oda arasında yer almıştır.

 

Bölgenin ulusal ve uluslararası tanıtımını yapacak, ticari hayata hareketlilik sağlayacak, yatırımcıların dikkatini çeken bir cazibe merkezi haline dönüştürecek ikili iş görüşmeleri, fuar ve iş gezileri organizasyonlarında Gebze Ticaret Odası, üyelerinin aktif olarak yer alması için gerekli altyapı çalışmalarını sürdürmekte, bilgi, danışmanlık ve destek hizmeti vermektedir.

Gebze Ticaret Odası, sahip olduğu ticari misyonun yanı sıra bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine yönelik sürdürdüğü sosyal sorumluluk faaliyetleri ile de bölgeye “marka şehir” hedefi için katma değer sağlamaktadır. Madde bağımlığı ile mücadele, 112 acil istasyonları, kitap toplama kampanyası, mesleki ve teknik okul projesi gibi eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere gerçekleştirdiği önemli faaliyetlerle Türkiye’ deki bir çok kuruma örnek ve yol yol gösterici olmaktadır.

 

Gebze Ticaret Odası’ nın, üye odaklı ve kaliteli hizmet anlayışıyla ekonomik ve sosyal yaşamda sürdürmekte olduğu Oda faaliyetlerinin “A mükemmel” seviyede devam ettiği ve iyi uygulamalarla desteklenen örnek bir Oda olduğu sahip olduğu belgelerle tescillenmiştir.

 

Kısaca özetlenmeye çalışıldığı gibi; Gebze Ticaret Odası, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden bölgenin marka şehir olması için azami gayret sarfetmektedir. Burada yaşayan ve üreten herkesin aynı amaç için ortak bir çaba göstermesi ve birbirine destek olması gerektiğine inanmaktadır.

Başarının şans olmadığını iyi bilen Gebze Ticaret Odası, bunun için bir çok platformda aktif olarak yer alarak, başarısını daha da arttırarak örnek olmaya devam edecektir.

Gebze Ticaret Odası bilmektedir ki, başarının sırrı amaca odaklanmaktır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat