Özdilek

Güncel

Soli Özel: Türkiye Ortadoğu’da yalnızlaştı

Habertürk Gazetesi Yazarı Soli Özel önceki gün KYÖD'de verdiği seminerde Ortadoğu üzerine değerlendirmelerde bulundu. Özel, ‘Türkiye Ortadoğu'da yalnızlaştı’ dedi.

15 Ekim 2014 Saat: 16:49
Soli Özel: Türkiye Ortadoğu’da yalnızlaştı
Soli Özel: Türkiye Ortadoğu’da yalnızlaştı

Kocaeli Kültür Kolektifleri Derneği ve Kocaeli Yüksek Öğrenimliler Derneği (KYÖD) ev sahipliğinde Habertürk Gazetesi Yazarı aynı zamanda Ortadoğu Uzmanı Soli Özel önceki gün KYÖD’de bir seminer verdi. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Özel, Ortadoğu’nun tarihini ve bugününü de analiz etti.

 

‘MÜSLÜMAN KARDEŞLERE YATIRIM YAPILDI’

Dünyadaki sosyal olayların büyük bölümünün iklim ve doğa olayları olduğunu belirten Özel, Türkiye'nin de kaynaklarını olumlu kullanmaması halinde bu tür sosyal sorun ve patlamalarla karşı karşıya  gelebileceğini belirtti. Türkiye'nin dış politikada yatırımlarını kişi veya gruplara değil o ülkeye yapması gerektiğini savunan Özel, ‘Bugün Mısır’da etkisiz olmamızın nedeni Türkiye’nin Mısır'a değil Müslüman kardeşlere yatırım yapması’ dedi.

 

‘TÜRKİYE KRİZİ FIRSATA ÇEVİREMEDİ’

Bugün nereden çıktığı ve finansal kaynağını nereden sağladığı belli olmayan IŞİD ortaya çıkıyor ve anlaşılması güç bir şekilde ilerliyor diyen Özel, buna sadece Kobani direnebiliyor dedi. Kobani'yi de kollayan koruyan gücün  PKK'nın uzantısı örgütler olduğunu söyleyen Özel, bu durumun PKK'yı daha da güçlendirdiğini söyledi. Sorunlar ortak olunca çözümler konusunda uyuşmaların olabileceğini de belirten Özel, İran'ın IŞİD krizini fırsata çevirdiğini, Türkiye'nin ise krizi fırsata çeviremediğini belirterek  Türkiye Ortadoğu'da yalnızlaştı dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat