Özdilek

Siyaset

Çalıştay eksikleri tesbit ve iktidara hazırlıktır

Çalıştayda konuşan CHP’liler, Çalıştayla hem eksikleri konuşmak, hem kendilerini yerel ve genel iktidara hazırlamak olduğunu dile getirdiler.

7 Şubat 2016 Saat: 15:50
Çalıştay eksikleri tesbit ve iktidara hazırlıktır
Çalıştay eksikleri tesbit ve iktidara hazırlıktır

GENİŞ KATILIM

Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçe örgütleriyle Otel Asya’da bir araya gelip Çalıştay gerçekleştiren CHP İl Örgütü, dün de saat 10.00 ile 14.15 arasında Teona Otel’de örgüt yöneticileri ve belediye meclis üyeleri arasındaki koordinasyon sorunlarını saptamak, tarafların sorunlarını, beklentilerini belirlemek, yerel yönetimler düzeyinde iktidara sistematik bir şekilde hazırlanmak amacıyla İl Başkanı Cengiz Sarıbay başkanlığında toplanarak Çalıştay düzelendi.

Çalıştaya İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, il yönetimi, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri yoğun katılım sağladı.

'ÇALIŞTAY CHP İKTİDARINA HAZIRLANMAK İÇİNDİR'       

Açılış konuşması yapan il yöneticisi Prof. Dr. Ali Akdemir, “Sorunları başka yerden değil de bir arada konuşarak CHP’yi iktidar yapacağımızı düşünüyorum. Hiçbir yararı olmasa bile birbirimizi görme fırsatı buluyoruz. Biz zaten bu Çalıştayı CHP iktidarına sistematik bir şekilde hazırlanmak,hazırlamak için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

'SORUNLARIMIZI TARTIŞACAĞIZ'

Akdemir yaptığı konuşmasında CHP olarak yaptıkları  çalıştayların temel hedefinin 2019 seçimlerine en iyi bir şekilde hazırlanmak olduğunu dile getirerek,” Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir partidir. Türkiye’nin en demokratik partisidir. Ama bizler bugüne kadar seçimlerde istediğimiz sonuçları alamadık. Bu anlamda bu çalıştaylar bizlerin önümüzdeki seçimlerde nasıl bir siyasi hat izleyeceğimize dair bizlere veriler sunacak” dedi.

'ARKADAŞLARIMIZIN ARKASINDA DURALIM'

Sarıbay, “Bildiğini gibi geçtiğimiz hafta ilçe başkanları ile bir çalıştay yaptık. Herkesin olumlu tepkisini aldık. Bugünde belediye meclis üyelerimizin çalışmaları ve sorunları ile ilgili çalıştayımızı gerçekleştiriyoruz. Burada herkes dilediğini söyleyebilmeli. Ama sosyal medyada ya basın aracılığı ile partimizi eleştirmeyelim. Basın önünde örgütü, ilçe başkanını ya da meclis üyesini eleştirmek bizleri yükletmez, küçültür” dedi.

İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise şu ifadelere yer verdi: “Burada herkes dilediğini söyleyebilir ve eleştirisini yapabilir. Lütfen Facebook veya başka yerde beni eleştirmeyin. Kafa göz kıralım ama dışarıya yansıtmayalım. Bu size olan güveni azaltır. İzmit Belediyesi’nde 6 arkadaşımız yurt dışına geziye gitti. Eleştirdiler, ne var bunda gitsinler. Bizim artık bunlara takılı kalmamızın bir anlamı yok. Ne gidenler aşağılansın, ne de gidenler yüceltilsin. Arkadaşlarımızın arkasında duralım.

'DOĞRUNUN DESTEKÇİSİ,YANLIŞIN ELEŞTİRİCİSİ'

Tramvay projesi İzmit için çok önemli bir proje. Biz her şeye karşı çıkmayız. Faydalı olan her şeyi destekleriz. Tramvayı destekliyoruz ama bazı yanlışların  arkasında durmayız. Grup Başkan Vekilimiz Hüseyin Yılmaz, kesilen ağaçlar için Karaosmanoğlu ile görüştü. Güzergah konusunda konusun da Yahya Kaptan sakinlerinin gönlünün alacak bir yöntem belirlenmeli.

'BÜYÜK BİR AİLE TOPLANTISI YAPILACAK'

Ben iki Çalıştaya davet edilmeyen partililerimiz için 2 toplantı daha düzenleyeceğim. Bunun bir formatı olmayacak. Bu büyük bir aile toplantısı olacak. Kim katılmak istiyorsa onları davet edeceğiz. Benim listemde 300 kişi var. Ölen partililerimiz var fakat çocukları ve ailesi geride. O aileleri yapacağımız toplantılara davet edelim. 1 ay içinde bu toplantıları yapacağım. Bu partiye 1980 yılında oy vermiş, gönül vermiş ailelere dokunmak istiyoruz”

İKİ YOL

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz  ise, “Hedefimiz yerel yönetimlerde iktidara gelmek olduğu için bu hedefimize ulaşmak için 2 ana yol çerçevesinde konuyu irdelemek gerekiyor”  dedi. Yılmaz, “Bunlarda birincisi belediye meclis çalışmalarıdır. Bilindiği gibi, Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclislerinin muhalefet grubunu oluşturmaktayız. Bu nedenle meclislerde alınan kararlarda AKP gurubu, AKP’li Meclis Başkanının aksi düşünmesi durumunda istedikleri kararları meclisten geçiriyorlar. Yine belediye çalışmalarına ve gündeme ilişkin konuları seçme irade ve çoğunluğu da onlarda bulunmaktadır” dedi.

‘YEREL YÖNETİM KOMİSYONLARI KURULMALI’

Muhalefet olarak gündeme müdahale edebilmemizin bir yolu olan önerge verme hakkını doğru ve yerinde kullanmak gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Öncelikle İl ve İlçe Başkanlıklarında içlerinde Çevre Mühendisi, Şehir Planlamacısı, Mimar, İnşaat Mühendisi, Mali Müşavir veya İktisatçı, Hukukçu gibi uzmanlardan oluşan bir yerel yönetim komisyonunun kurulması gerekmektedir. Ayrıca kamuoyunu aydınlatmak amacıyla her meclis toplantısı sonrası meclis gündemine ilişkin konularda basın açıklaması yapılması her açıdan faydalı olacaktır” sözlerini kullandı.

'BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ANLATMALIYIZ'

Yılmaz, “Yerel iktidara gelebilmek için diğer yol meclis dışı çalışmadır. Sorunların tespitinin yanı sıra çağdaş yönetime ilişkin projeleri kamuoyuna açıklamalıyız. Önümüzde başkanlık sistemi gibi çok önemli bir süreç var. Başkanlık sistemini referanduma götürdükleri takdirde halka bunu anlatmalıyız. Genel ve yerelde iktidara gelebilmenin kökü arkadaşlıktır. Hepimizin arkadaşlığının bizi iktidara getireceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

‘ÖNCE ARKADAŞ OLMALIYIZ’

Konuşmasının sonunda genelde ve yerelde iktidar olabilmenin en önemli şartının arkadaş olmaktan geçtiğinin de altını çizen Yılmaz, “Arkadaş kelimesinin kökeni Orta Asya’dır. Orta Asya’da yaşayan Türkler savaşırlarken genellikle sırtlarından yedikleri oklardan dolayı kayıp verirlermiş. Bunun çözümünü sonunda şöyle bulmuşlar. Savaşırlarken sırtlarını kayaya yani büyük bir taşa veriyorlarmış ve arkalarından gelecek tehlikelerden bu sayede kurtuluyorlarmış. Zaman içinde bu taşlara arkadaş demişler. Bende sizlere arkadaş diyorum. Bunun nedeni ise birbirimizi  her durumda koruduğumuz ve koruyacağımıza olan inancımdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat