Özdilek

Güncel

"Taleplerimizle Ankara'da kolej meydanındayız"

1 Mayıs’a sayılı günler kaldı. Türk-İş, KESK, DİSK, TMMOB’nin Ankara şubeleriyle ve ATO’nun yapacağı ortak 1 Mayıs için hazırlıklar sürüyor.

30 Nisan 2016 Saat: 00:03
"Taleplerimizle Ankara'da kolej meydanındayız"
"Taleplerimizle Ankara'da kolej meydanındayız"

1 Mayıs’a sayılı günler kaldı. Türk-İş, KESK, DİSK, TMMOB’nin Ankara şubeleriyle ve ATO’nun yapacağı ortak 1 Mayıs için hazırlıklar sürüyor. Kolej Meydanı’nda Saat 13.00’te yapılacak 1 Mayıs için iki buluşma noktası belirlendi.

Ankara Evrensel muhabirleri Birkan BULUT ve Damla YELTEKİN'in haberine göre, İşçi sendikaları Kolej çok katlı otopark önünde, KESK, TMMOB ve ATO ise Kurtuluş Parkı İtfaiye önünde toplanacaklar. Buluşma noktalarını da kapsayan güvenlik alanı içerisinde yapılacak yürüyüşün ardından mitinge başlanacak. Öte yandan Ankara’nın farklı noktalarında da yerel 1 Mayıs kutlamaları yapılacak. Ankara’nın Keçiören ilçesinde emek, demokrasi güçleri 30 Nisan saat 18.30’da Danışment’ten Yunusemre Direniş Parkı’na yürüyüş yapacak. Bu akşam saat 17.00’de OSTİM Metrosu’nda, saat 19.00’da da Batıkent Metrosu’nda, 19.30’da Mamak’ta Tek Mezar Paarkı’nda emekçiler 1 Mayıs için bir araya gelecek.

‘KORKUYU YENECEĞİZ’

Türk-İş Ankara Temsilcisi Halil İbrahim Alpoğlu, başta kıdem tazminatı hakkının korunması olmak üzere istihdam bürolarına, 720 bin taşeron işçiye daha geri statülerin verilmesine karşı 1 Mayıs’ta alanlarda birleşilmesi gerektiğini söyledi. Yapılacak mitinglerin zayıf geçeceği gibi bir algının yayıldığını belirten Alpoğlu, “Ancak biz bu 1 Mayıs’ta Kolej’de çok kitlesel şekilde bir kutlama olmasını, bu korkunun ortadan kalkmasını istiyoruz. Haklı olan mücadelemizde bize hükümet edenlere sorunlarımızı ve taleplerimizi iletmek istiyoruz” dedi.

Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül de “Bu ülkenin asıl sahibi işçilerdir. Barajları, yolları yapan, enerji kaynaklarını bizim hizmetimize sunan, petrolü arayan, bulan, çıkartan, rafine eden taşıyan sadece işçilerdir. Biz işçiler olarak ne istiyorsak onu kendi kendimize almamız gerekiyor” dedi. İktidar partisinin işçilerin büyük dedeleri döneminden kalan haklarına bile göz diktiğini belirten Gül, “İnsan haklarının temelinde her insan hür doğar, hür yaşar, hür ölür demektedir. Bunlar ise, bizi alınır satılır bir mal gibi kiralık işçi yapmak istiyorlar” dedi. Gül dünyanın her yerinde bütün yoksulların, sömürülenlerin ve işçilerin aynı günde alanlara çıkıp haklarını istediklerini ve kendilerinin de en kitlesel şekilde 1 Mayıs’ta olacaklarını söyledi.

‘YASAKLARA İNAT TÜM MEYDANLARDA OLACAĞIZ’

DİSK Ankara Temsilcisi Tayfun Görgün de işçilerin grevlerinin yasaklandığını, yoksulluk ve asgari ücretle çalışanların sayısının giderek arttığını dile getirdi. Ortadoğu’da savaşlar nedeniyle Türkiye’nin çok büyük göçler aldığını belirten Görgün, Türkiye’de 4 milyonu aşkın göçmen kaçak işçi olarak çalıştırıldığını kaydetti. Demokrasinin de kısıtlandığı, bombalarla katliamların yapıldığı ve halkın kalabalık ortamlara gitmekten çekindiği bir ortamda 1 Mayıs’a gidildiğini ifade eden Görgün, talepleriyle alanlarda olacaklarını dile getirdi.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmak istenen değişiklikle kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını hatırlattı. Böylece kamu emekçilerinin amirlerinin iki dudağı arasında bir iş güvencesine sahip olacaklarını kaydeden Yılmaz, güvenceli iş talebiyle 1 Mayıs’ta olacaklarını söyledi. Geçen yıl Memur-Sen’in imzaladığı toplusözleşmeyle kamu emekçilerinin yüzde 6 zam aldığını belirten Yılmaz, bunun daha sonra tüketim maddelerine yapılan zamlarla birlikte eridiğini ifade etti. Kamu emekçilerine yönelik çok yoğun sürgün ve cezalandırmaların olduğuna dikkat çeken Yılmaz, siyasi kadrolaşmaların yansıması olan bu cezalandırmalara karşı da alanlara çıkacaklarını söyledi. Yılmaz eğitim ve sağlığın giderek özelleştirildiğini ve giderek parası olanların bu hizmetten yararlanabildiğini ifade etti. Hükümetin savaş ortamı yarattığını kaydeden Yılmaz, “Sokağa çıkma yasakları ve insanların evlere hapsedilmesi, yerle bir edilen kentler yaşamı çekilmez hale getirmiştir. Batıdaysa son 6 ayda 5 patlama oldu ve bunların 3’ü Ankara’da. Ankara halkına artık bu korkuyla yaşanılamayacağını ve alanlara çıkılması gerektiği mesajını vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda 1 Mayıs Ankara halkının tekrar alanlara çıktığı korkuya teslim olmadığını gösteren bir gün olacaktır” dedi.

Net Haber Ajansı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat