Özdilek

Kültür/Sanat

Macar Tarihinin En Güçlü kadını Anıldı

Türk Macar Dostluk Derneği, Macar tarihinin en güçlü kadını olarak bilinen Kraliçe İlona Zrinyi’nin 312. ölüm yıl dönümünde Karatepe köyünde hava muhalefeti nedeniyle gecikmeli de olsa anıldı.

27 Şubat 2015 Saat: 22:30
Macar Tarihinin En Güçlü kadını Anıldı
Macar Tarihinin En Güçlü kadını Anıldı

Macar tarihinin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Kraliçe İlona Zrinyi’nin ölümünün 312. yılında yaşamının bir bölümünü sürdürdüğü ve vefat ettiği Kartepe ilçesinin Karatepe köyünde anma programı düzenlendi. Programa DSP İl örgütü yoğun ilgi gösterdi. DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, DSP İl Kadın Kolları Başkanı ve milletvekili adayı Meral Uçarı ve bir diğer milletvekili aday adayı Çiğdem Akıncıbaşı, Türk Macar Dostluk Derneği Başkanı Meral Özesener,Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç, Köy Muhtarı Kerim Kaygın, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Numan Gülşah,dernek üyeleri ve Karatepe Köy halkı katıldı . Türk Macar yetkili ve temsilcilerinin katılım ve katkılarıyla organize edilen, Türk Macar dostluğu açısından son derece önem verilen anma töreninde konuşan dernek yöneticisi  Meral Uçarı, “Bu törende her yıl son derece etkileniyorum. Sanki o yıllarda yaşamış gibi hissediyorum kendimi. Sanki çiçekli çayırlarda yürüdüm, onun konuştuklarını duydum. İnanıyorum ki hala burada ve güzel günler geçiriyor” diye konuştu. Türk ve Macar Milli Marşları ve saygı duruşunun ardından anıta çelenk kondu. Hemen ardından Prof. Dr. Varkonyi R. A’gnes adına yapılan anıtın açılışı gerçekleştirildi. Konuklar günün anısı fotoğrafı çekilerek etkinlik sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat