Özdilek

Siyaset

CHP İzmit İlçe’de istifa yok

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım yanına Sirmen’i de alarak bir açıklama yaptı ama istifa etmedi.

7 Nisan 2014 Saat: 19:42
CHP İzmit İlçe’de istifa yok
CHP İzmit İlçe’de istifa yok

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın düzenlediği haftalık olağan basın toplantısı ilçe sekreteryası tarafından atılan ilk mesajla yapılamayacağı bildirilmişti. Fakat Pazartesi saat 17.00 sıralarında atılan ikinci bir mesajla toplantının saat 17.30’da yapılacağı duyuruldu.

 

Yanına Sirmen’i de aldı

 

CHP İzmit ilçe sekreteryasının ilk mesajının üzerinden yarım saat bile geçmeden yapılmayacağı bildirilen toplantının yapılacağı duyurulmuştu. İlçe Başkanı Selman Yıldırım yanına seçimi kaybeden ilçe belediye başkan adayı Sefa Sirmen’i de alarak basın toplantısına katıldı.

 

Oyları arttırdık ama bize muhalefet etme görevi verildi.

 

Seçimden sonra ilk kez basın mensupları ile bir araya gelen Selman Yıldırım ve Sefa Sirmen istifa ve başarısızlık terimlerini ağızlarına almadan CHP’nin oylarını arttırdıklarını belirttiler. Yıldırım,  “Çok uzun soluklu bir seçim kampanyası yaşadık. Seçime hazırlık sürecinde bütün planlarımızı seçimi kazanma üzerine oturtturduk. Hesaplarımızı kazanacak şekilde yaptık. Ama maalesef yeterli olmadı kazanamadık. İzmit’te yaşayan vatandaşlarımız bizlere tekrar muhalefet yapma görevi verdi. İzmit kadar büyük bir belediyeyi yüzde 42 ile kaybettik. Geçtiğimiz seçimlerden bu yana oy sayımızı 24 bin 500 arttırdık. İktidar partisinin oyları ise sadece 2 bin 600 arttı” dedi.  

 

Yıldırım, “Başarısızlığı üstleniyorum” dedi ama istifa etmedi.

 

Açıklamalarına devam eden Selman Yıldırım, “İlçe örgütü olarak girebileceğimiz ve olabilecek en güçlü isimli seçime girdik. Bu konuda içim çok rahat. Alınan oylar ortada. Örgüt bu konuda her şeyi yaptı. Ön seçim yaptık. CHP’nin en güçlü adaylarından biri ön seçimden çıktı” dedi.

 

Açıklamalarında başarısız sonuca herkesi ortak etti.

 

Yıldırım, “Haksız eleştirileri kabul etmiyorum. Ortada bir başarısızlık var. Bu başarısız sonucu örgüt başkanı olarak günahıyla sevabıyla üstleniyorum. Önümüzdeki süreçte tek başıma değilim. Tek başıma hiçbir şeyin kararını vermem. Arkadaşlarla beraber CHP’ye zarar vermeden durum değerlendirmesi yapacağız. Kararımızı bu doğrultuda vereceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat