Özdilek

Güncel

Eski ve yeni başkanlar birlikte oruç açtı

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eski belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Özellikle CHP’li Sefa Sirmen ile AKP’liler arasındaki samimi diyalog dikkatlerden kaçmazken, bir konuşma yapan Erol Köse, AKP’lilere seslen

17 Temmuz 2014 Saat: 16:50
Eski ve yeni başkanlar birlikte oruç açtı
Eski ve yeni başkanlar birlikte oruç açtı

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, artık gelenekselleştirdiği programda eski ve mevcut belediye başkanlarını ağırladı. Antikkapı Restaurant’ta düzenlenen iftara, farklı siyasi partilerden belediye başkanlığı yağmış isimler katıldı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken gibi mevcut belediye başkanları programda hazır bulundu.

Programa katılan eski belediye başkanları arasında, Büyükşehir Belediyesi eski başkanları Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya, İzmit eski Belediye Başkanı CHP’li Erol Köse, İzmit eski Belediye Başkanı AK partili Halil Vehbi Yenice, Kartepe eski Belediye Başkanı AK Partili Şükrü Karabalık, Derince eski Belediye Başkanı AK partili Aziz Alemdar, Dilovası eski Belediye Başkanı AK Partili Cemil Yaman, Kandıra eski Belediye Başkanı CHP’li Kenan Evin, Kandıra eski Belediye Başkanı ANAP’lı İsmail Genç, Kandıra eski Belediye Başkanı (DP’den AK Parti’ye geçti) Ercüment Şahin, Gölcük eski Belediye Başkanı DP’li Şaban Aktürk, Gölcük eski Belediye Başkanı AK Partili İsmail Barış, Derbent eski Belediye Başkanı AK Partili Zafer Arat, Köseköy eski Belediye Başkanı AK Partili Habip Sarman, Alikahya eski Belediye Başkanı (CHP’den AK Parti’ye geçti) İsmail Sarıca ve Bahçecik eski Belediye Başkanı AK Partili Doğan Erol yer aldı.

Neşeli ve samimi geçen programda bir konuşma yapan Karaosmanoğlu, eski arkadaşlarıyla bir araya gelip hasret giderdiği için büyük mutluluk yaşadığını ifade etti. Belediye başkanlığının zor bir iş olduğunu kaydeden Karaosmanoğlu, “Ama bu zorlukları halkımızın desteğiyle aşıyoruz” dedi. Önceki yıllarda Türkiye’nin fakir bir ülke olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Ancak şu an ekonomik olarak daha iyiyiz. Eskiden 100 metre boru alamıyorduk. Bu görev hatta görevi başında ölen ve yaralanan arkadaşlarımız oldu” diye konuştu. Karaosmanoğlu, iftara katılamayan hasta belediye başkanlarının da olduğunu ifade ederek, hepsine teşekkür etti.

 

Karaosmanoğlu’nun ardından eski belediye başkanlarını temsilen Erol Köse bir konuşma yaptı. Belediye başkanlığının zor bir görev olduğunu kaydeden Köse, “3 bin kişilik bir yerin başkanlığı, Başbakanlıktan daha zordur” dedi. İsim vermeden Sirmen’e göndermede bulunan Köse, “Belediye başkanları sakın niyet edip milletvekili olmaya kalkmasınlar. Hüsrana uğrarsınız” ifadelerini kullandı. AK Parti’de yer alan 3 dönem belediye başkanlığı kuralını doğru bulmadığını söyleyen Köse, “AK Parti’nin üç dönem diye berbat bir maddesi var, değiştirin gitsin. Tecrübe kolay kazanılmıyor. Çalıştığınız yerlerde bürokrasiyi almayı, vermeyi öğreniyorsunuz. Belediye başkanlığı yapmak başarının en önemli aşamasıdır. Sivil toplumun en temeldeki basamağıdır. Sakın belediye başkanlığını bırakmayın” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat