Özdilek

Siyaset

Güneş ve Akar grup başkanvekilliğine aday

CHP’de, liderlik yarışı için Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkan İnce’den boşalan grup başkanvekilliğine yeni isim atanacak. Adaylık için Tanal, Kart, Güneş ve Akar’ın ismi geçiyor.

17 Eylül 2014 Saat: 13:03
Güneş ve Akar grup başkanvekilliğine aday
Güneş ve Akar grup başkanvekilliğine aday

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı 18. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) belirleyen ana muhalefet CHP’nin, genel başkanlığa aday olmak için görevinden istifa eden Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den boşalan grup başkanvekilliği koltuğuna kimin oturacağını belirlemek amacıyla ekim ayında sandığa gitmesi öngörülüyor. İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Sinop Milletvekili Engin Altay’ın yürüttüğü grup başkanvekilliği görevinde üçüncü ismin, ekim ayında TBMM grubuna kurulacak sandıkla belirlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. İnce’nin genel başkan adayı olmak için grup başkanvekilliğinden istifa etmesiyle boşalan koltuk için Kılıçdaroğlu’nun hukukçu kökenli bir ismi düşündüğü kulislere yansıdı.

AKAR VE GÜNEŞ DE ADAY

Kulislerde önceki grup başkanvekilliği seçimlerinde de adaylığını açıklayan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Konya Milletvekili Atilla Kart ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş’in yeniden grup başkanvekili olmak istediği konuşuluyor. Yine Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın da ismi grup başkanvekili adayları arasında geçiyor. Kurultayda İnce’yi destekleyen ekibin de grup başkanvekilliği için aday çıkarabileceği ifade ediliyor. Kurultayda Parti Meclisi’ne Yüksek Disiplin Kurulu’na seçilen partinin Grup Yönetim Kurulu ve Grup Disiplin Kurulu üyeleri için de ekim ayında seçim yapılabileceği kaydediliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat