Özdilek

Siyaset

CHP’de 'anahtar'lar çalıştı

30 Mart seçimleri için 8 ilçede başkan adaylarını eğilim yoklaması ile belirleyen CHP Örgütleri, meclis üyelerini belirlemek için İzmit, Darıca, Derince, Gebze, Gölcük, Kartepe ve Körfez İlçelerinde eğilim yoklaması yaptı.

8 Şubat 2014 Saat: 17:52
CHP’de 'anahtar'lar çalıştı
CHP’de 'anahtar'lar çalıştı

Partisine bu kez sahip çıkan CHP’liler seçimin yapıldığı İzmit Lisesi’ne giderek istedikleri meclis üyelerini belirlemek için oylarını kullandı. İzmit’te oy kullanma hakkı olan 7 bin 293 üyenin önemli bölümü oylarını kullanmaya geldi. Üyeler, oy pusulasında yer alan 90 meclis üyesi adayından en az 17, en çok 33 ismi işaretledi.

Demokrasi örneği sergileyen CHP’nin İzmit Belediye Meclisi eğilim yoklamasında anahtar listeler çalıştı, ancak anahtar listeleri gazetecilerden bile gizlendi. Anahtara hazırlayanlar ve dostları, anahtar listeleri güvendikleri üyelere verdi. Eğilim yoklamasında büyük anahtarların yanı sıra mahallelerde kanaat önderleri ve kişiler tarafından hazırlanan 3’er 5’er 10’ar kişilik küçük anahtarlarda çalıştırıldı. Selman Yıldırım, Sefa Sirmen ve Alpaslan Seymen’in hazırladığı ilçe anahtarının yanı sıra Hikmet Erenkaya ve Fethi Güven de anahtar yaptı. Anahtarda ilginç bir durum yaşandı. Sirmen, Seymen ve Yıldırım da ortak listenin dışında kendilerine özel birer anahtar liste yaptı.

Seçimin yapıldığı İzmit Lisesi’nin girişinde bekleyen meclis üyesi adayları ile yakınları, oy kullanacak parti üyelerine kendilerini tanıtan dokümanlar verdi. Meclis üyesi adaylarından Eylem Şimşek, farklı yöntem kullandı; oy kullanacak üyelere kendisini tanıtan kartvizitin yanında pişmaniye ve kalem hediye etti. İl Başkanı Yalçın Kuşkan, İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ve İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen ile kayınbiraderi Alpaslan Seymen, sandıkları tek tek dolaştı. Çok seviyeli ve sakin geçen eğilim yoklamasında kendisine verilen dokümanları gösteren Sefa Sirmen, “işte demokrasi” diyerek memnuniyetini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat