Özdilek

Ekonomi

Teşvik Kandıra Hindisine İyi Gelecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin teşviki ile son yıllarda büyük oranda azalma gösteren Kandıra hindisinin sayısının artırılması için çalışmalarını sürdürüyor

12 Aralık 2015 Saat: 08:34
Teşvik Kandıra Hindisine İyi Gelecek
Teşvik Kandıra Hindisine İyi Gelecek

Kandıra Gıda İhtisas ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine dağıtılan hindi palazlarının ardından Büyükşehir Belediyesi veteriner hekim ve mühendislerinin bilimsel uygulama yaptığı kuluçka makinesi ile Kandıra hindisi yetiştiriciliğinin önünün açılması için büyük aşama kaydedildi.

 

AMERİKAN BRONZU IRKI

Kandıra denilince hindi ilk akla gelenler arasındadır. Merada otlaması, yüksek et tutması ve lezzeti, asıl adı Amerikan Bronzu olan Kandıra hindisini ön plana çıkarmakta. Kocaeli’nin ilçesi Kandıra’nın adı ile anılan siyah renkli hindinin son yıllarda azalan sayısının artırılması için Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından çalışmalar yürütülüyor.

 

KULUÇKA MAKİNESİ İLE

İlk olarak 2014 yılında Kandıra Gıda İhtisas ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine hindi palazı dağıtımı ile başlayan örnek çalışmalar anaç hindilerin yetiştirilmesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi, Kandıra Ziraat Odası arasında imzalanan protokol ile devam ettiriliyor. Yetiştirildiği doğal ortam nedeniyle iyi bir lezzete sahip Kandıra hindisi için son olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen kuluçka makinesi ile civciv elde ediliyor.

 

VİTAMİN, MİNERAL VE AŞILAR

Büyükşehir Belediyesi veteriner hekim ve mühendislerinin bakımlarını yaptığı hindilerden kuluçka makinesi ile yumurta elde ediliyor. Vitamin, mineral ve ilk aşılamaları uygulandıktan sonra palazlar 30 günlükken hindi yetiştiricilerine dağıtılıyor. Yetiştiricilere ayrıca teknik bilgi sağlandığı çalışma ile Kandıra hindisi sayısının artırılması sağlanıyor. Bugüne kadar 50 yetiştiriciye 2000 adet hindi palazı dağıtılarak bölgede kaybolmaya yüz tutmuş mera koşullarında hindi yetiştiriciliğine hareket kazandırıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat