Özdilek

Güncel

Gezi’nin yıldönümü kutlandı

Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü dolayısıyla önceki akşam İzmit’te bir eylem gerçekleşti. Yüzlerce vatandaşın katıldığı eylemlerde AKP binasına yürümek isteyen grup polis engeline takıldı. Cumhuriyet Parkı’nda devam eden eyle

1 Haziran 2014 Saat: 16:48
Gezi’nin yıldönümü kutlandı
Gezi’nin yıldönümü kutlandı

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin başlamasının yıldönümünde, Türkiye’nin birçok yerinde halk sokaklara döküldü. İlimizde de Cumhuriyet Parkı’nda toplanan vatandaşlar, türkülerle, halaylarla Gezi’nin yıldönümünü kutladı. İlerleyen saatlerde AKP’ye yürüyen vatandaşlar, olaysız şekilde dağıldı.

 

2 GRUP VARDI

KESK, DİSK, TTB, TMMOB ve Halkevleri’nden oluşan kalabalık bir grup, yüzlerinde Gezi olaylarında yaşamını yitiren gençlerin maskeleriyle Merkez Bankası önünde toplanarak Cumhuriyet Parkı’na yürüyüşe geçti. Yürüyüşe katılmayan TGB’liler ise Cumhuriyet Parkı’nda toplandı.

 

TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Cumhuriyet Parkı’nda toplanan vatandaşlar, burada Gezi’nin 1. yıldönümünü halaylarla, türkülerle kutladı. Kocaeli Gençlik Kültürevi Müzik Grubu’nun türkülerine, alandaki vatandaşlar da eşlik etti. Eylemde, Gezi olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlar da unutulmadı. Yaşamlarını yitiren gençlerin fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, sık sık gençlerin isimlerini okuyarak yoklama yaptı.

 

KARŞILIKLI SLOGANLAR ATILDI

Eylemin ilerleyen saatlerinde Halkevleri ve TGB üyeleri arasında atışmalar yaşandı. Kürtçe sloganlar atan, Kürtçe türküler eşliğinde halay çeken Halkevleri üyelerine TGB’liler ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla karşılık verdi. 10. Yıl Marşı okuyan TGB’liler, daha sonra AKP İl Başkanlığı binasına yürüyüşe geçti.

 

OLAYSIZ BİTTİ

Polis, AKP İl Başkanlığı’na yürümek isteyen grubun önünü, Perşembe Pazarı alanı önünde kesti. Polis barikatları önünde bir süre oturma eylemi yapan vatandaşlar, TOMA ve barikatlar önünde ‘Selfie’ çektirdi. Bir eylemcinin TOMA’ya Türk bayrağı asması, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

 

YABANCI MADDELER ATILDI

Polislerle tartışmalar yaşanması üzerine vatandaşlar, eyleme Cumhuriyet Parkı’nda devam etme kararı aldı. Yeniden yürüyüşe geçen vatandaşlardan bazıları, polise şişe ve taş atmaya başladı. Araya giren sağduyu vatandaşların eylemcileri yatıştırması, olayların büyümesini engelledi. Cumhuriyet Parkı’na giden kalabalık, bir süre burada oturduktan sonra, olaysız şekilde dağıldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat