Özdilek

Siyaset

Yılmaz: Baskının saati çok manidar

18 Aralık tarihinde CHP il binasına yapılan polis baskınıyla ilgili konuşan Hüseyin Yılmaz, “Parti binamıza sadece bir afiş astık. Afiş için polisle parti binamızı bastılar. Ayrıca baskının saati çok manidar. Suçüstü yapar gibi ge

22 Aralık 2014 Saat: 17:12
Yılmaz: Baskının saati çok manidar
Yılmaz: Baskının saati çok manidar

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Yılmaz, İl Sekreteri Cihat Altınyuva, il başkan yardımcısı Arzu Türkkal Enç ve parti avukatı Emrah Toker ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İl binasında düzenlenen açıklamada Hüseyin Yılmaz, 18 Aralık akşamı parti binasına yapılan polis baskınıyla ilgili konuştu. Yılmaz, “Asılan sadece bir afişti. Baskının saati de oldukça ilginç. Sanki suçüstü yapar gibi akşam baskın yapıyorlar” dedi.

 

HÜZÜN VERİCİ TABLO

Asılan afiş sebebiyle CHP İl binasına yapılan polis baskınıyla ilgili açıklama yapan Hüseyin Yılmaz, “Bilindiği üzere 18 Aralık tarihinde Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile CHP İl binasına asılı bir afiş gerekçe gösterilerek arama yapılmış ve afiş indirilmiştir. Öncelikle bu karara ve yapılan işleme karşı hukuki itirazlarımızı yaptığımızı belirtmek istiyorum. Konunun siyasi ve demokratik yönüne baktığımızda ise özgürlükler açısından geldiğimiz tablonun ne kadar hüzün verici ve vahim olduğunu görüyoruz” dedi.

 

ÖZGÜRLÜKTEN KORKUYORLAR

Sözlerini devam ettiren Hüseyin Yılmaz, “AKP hükümeti geldiği ilk günden itibaren ülkeyi ileri demokrasiye götüreceği sözünü vermişti. Fakat geçen 12 yıllık sürede çıkardığı yasalara ve yaptığı düzenlemelere baktığımızda, bırakın demokrasinin ilerisini, geçmişini bile arar hale geldik. AKP hükümetinin çıkarttığı torba yasa gereğinde, artık yapılacak soruşturmalar için somut delillere dayalı kuvvetli şüphe yerine, makul şüphe yeterli görülecektir. Bu değişiklik bile AKP’nin demokrasi ve özgürlüklerden ne kadar korktuğunu açıkça gösterir” ifadelerini kullandı.

 

SUÇÜSTÜ YAPAR GİBİ

CHP İl binasına polis baskınının yapıldığı saate de dikkat çeken Yılmaz, “İl binasına asılan sadece ve sadece bir afiştir. Sadece balkonda asılı olan bir afiş için hava karardıktan ve parti binası kapatıldıktan sonra, sanki suçüstü yapılmasını gerektiren şüpheli bir durum varmış gibi hareket edilmiş olması, hukuk ve demokrasi açısından üzücüdür. CHP, kendi eserine sahip çıkarak, demokrasi ve hukuk devletini korumak adına sonuna kadar siyasi mücadelesini sürdürecektir” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat