Özdilek

Güncel

Kırkyama Festivali başladı

Gölcük Belediyesi’nin Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Geleneksel 7.’Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği- Çalıştayı’ Çınarlık Meydanı’nda yapılan törenle açıldı. Gölcük Belediyesi Türkiye’de tek Ulusl

26 Ağustos 2016 Saat: 15:28
Kırkyama Festivali başladı
Kırkyama Festivali başladı

ULUSLARASI KIRKYAMA FESTİVALİ KÜLTÜRLERİ BULUŞTURDU

 

Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Gazi Üniversitesinin destekleriyle düzenlenen Kırkyama Şenliği- Çalıştayı resmi açılış törenine  CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Kıbrıs Tatlısu Belediye Başkanı A . Hayri Orçan, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Chp Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Makedonya- Türk Kadınları Derneği Başkanı Suzan Musli, Çalıştay konuşmacıları; Ankara Üniversitesi Halk Bilimi Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Nevzat Gözaydın, UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı ve Halk Bilimci Ali Aktaş, Değirmendre Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Mine Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

  1. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği- Çalıştayı resmi açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

 

Farklı Kültürler Birarada…

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi olarak düzenlenen ve Türkiye’de uluslararası olarak tek olma özelliği taşıyan Kırkyama Festivaline katkı sağlamaktan dolayı onur duyuyoruz. Bu tür etkinlikler farklı kültürlerin bir araya gelmesi ve kaynaşması adına son derece önemlidir. Bu anlamda bu tür Festivallerin ve etkinliklerin artarak devam etmesi en büyük arzumuz ve tüm herkesin de bu anlamda üzerine düşen görevi tapması gerekmekte. Türkiye’nin değişik yörelerinden 124 Türk ve 8 farklı ülkeden 19 Kırkyama ustasına düzenlemiş olduğumuz Kırkyama Festivaline katkı koymalarından ve Gölcük’ümüze renk katmalarından dolayı teşekkür ediyorum, dedi.

 

Farklı Yörelerin Kültürleri Sergileniyor

 

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Dünyanın her yerinde farklı anlamı olan kırkyama sanatı farklı yapım teknikleriyle ortaya çıkmakta. Ve o yörenin özelliklerini içinde barındıran kırkyama eserlerinin de tarihe tanıklık etmektedir. Bu anlamda Gölcük’ümüzde böylesine güzel bir etkinlik olan Kırkyama Festivalinde,farklı yörelerden ve farklı kültürlerden birçok kişiyle, bu işe gönül vermiş kişilerle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum, dedi.

  

 

 Diyalog ve Hoşgörünün Artması Adına Önemli Bir Etkinlik

 

Kıbrıs Tatlısu Belediye Başkanı A . Hayri Orçan, Uluslarası bir özellik taşıyan böylesine önemli bir etkinlikte, Kırkyama Festivali bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Dünya’da diyalog ve hoşgörünün arttırılmasına katkı sağlamak ve farklı kültürlerin bir araya gelerek kaynaşmasına kültür alışverişi yaparak dostlukların pekişmesine katkı sağlayan bu tür Festivallerin önemi çok büyüktür, dedi. 

Devam Eden Festivalde Çalıştay konuşmacılarına plaket ve sertifika takdimi yapılırken, kurulan standlar gezildi. Ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Sanat Evinde yapılan serginin açılışını gerçekleştirerek eserler hakkında bilgi alarak birbirinden güzel eserler göz attı. Kırkyama Festivali’nin renkli bir yanını daha bizlere tanıtarak güzel bir ortam içerisinde yapılan sergide, Başkan Mehmet Ellibeş sergide emeği geçenlerle günün anısına fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

 

Katılımcıların stantlarda ürünlerini sergilediği, atölye çalışmalarının yapıldığı, 3 günlük foto maratonunun da  düzenleneceği şenlik, 28 Ağustos Pazar günü sona erecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat