Özdilek

Eğitim

BİNLERCE ÇOCUĞA HAKLARI ANLATILIYOR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile kurulan Çocuk Hakları Okulu, öğrencilere yönelik yoğun bir etkinlik programı başlattı.

20 Ekim 2016 Saat: 23:28
BİNLERCE ÇOCUĞA HAKLARI ANLATILIYOR
BİNLERCE ÇOCUĞA HAKLARI ANLATILIYOR

 Türkiye’de ilk olan Çocuk Hakları Okulu tarafından düzenlenen etkinlik programı ile  binlerce öğrenciye ulaşılacağını söyleyen yetkililer” Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz program ile eğitim sezonu boyunca 52 okulda 4. sınıfta okuyan en az 10 bin öğrenciye çocuk hakları eğitimi verilecek. Oldukça yararlı olacak eğitimlerde madde bağımlılığı, şiddet ve istismar konularında bilgilendirme yapılacak. Yenişehir Mahallesi Çocuk Hakları Okulunda düzenlenecek eğitimler ile çocukların daha güvenli, birbirine saygılı, fiziksel ve ruhsal gelişimleri tam bir toplumda büyümeleri amaçlanmaktadır. Servis araçlarımız ile okuldan aldığımız öğrencilerimizin eğitimin ardından aynı şekilde okullarına bırakılacak” dediler.

ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİ DE DÜŞÜNÜLDÜ

Belediye yetkilileri, eğitim planlaması sırasında ana okulu öğrencilerinin de düşünüldüğünü belirterek” Çocuk Hakları Masası olarak 2016-2017 eğitim dönemi içerisinde anaokullarındaki 2600 çocuğa da istismar eğitimi verilecek. İlkokullarda bulunan anasınıfları ziyaret edilerek çocuklara  toplumda dikkat edilmesi gereken kişi ve tehlikelerin üzerinde durularak başlarına bir şey gelmesi durumunda nerelere ve kimlere başvuruda bulunabilecekleri ve iyi dokunuş- kötü dokunuş konusunda bilgilendirmelerde bulunacağız. Salı ve Perşembe günleri yapılması planlanan eğitimleri 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleşeceğiz” şeklinde konuştular.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat