Özdilek

Güncel

Banliyö tren seferleri Eylül’de başlayacak

Ankara-İstanbul arasını 3,5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren, ilk seferini 25 Temmuz Cuma günü yapacak.

22 Temmuz 2014 Saat: 14:28
Banliyö tren seferleri Eylül’de başlayacak
Banliyö tren seferleri Eylül’de başlayacak

Hızlı Tren, İzmit Garı’ndaki çalışma tamamlanamadığı için İzmit’te durmayacak. Ancak Kocaeli Valisi Ercan Topaca sabah İzmit Garı’nda duran Hızlı Tren’e bindi, Pendik’e kadar gidip döndü.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın öğle saatlerine doğru İzmit Garı’nda basına bilgi vereceği duyurulmuştu. Gar’a giden gazeteciler, peronda Vali Topaca’nın Pendik’ten gelen Yüksek Hızlı Tren’den indiğini gördüler. Vali Topaca, gazetecileri trene almadığı gibi, resmi açıklamayı bugün Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan yapacağı için YHT hakkında bilgi de vermedi. Vali Topaca, Yüksek Hızlı Tren’in Ramazan Bayramı’nda İzmit Garı’ndan yolcu alacağını söylemekle yetindoi.

Yüksek Hızlı Tren’in ülke ve bölge için önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Vali Topaca, “Bu tren, Kocaeli’yi çok ilgilendiriyor. Gerek Anadolu’ya açılması, gerekse İstanbul istikametine gitmesi nedeniyle ilimizdeki karayolu trafiği Cuma gününden sonra rahatlayacak. Bayram trafiğinde YHT sayesinde çok önemli bir rahatlama bekliyoruz” dedi.

2012 yılında seferlerine son verilen İstanbul-Adapazarı arası hizmet veren banliyö treninin de ağustos sonu veya eylül başında tekrar seferlerine başlayacağını da hatırlatan Vali Topaca, “Yüksek Hızlı Tren’e yoğunlaşıldığı için banliyö hattına çok zaman ayıramadık. Daha önce kullanılan hatlar yenileniyor ve YHT’nin konforuna yaklaştırılıyor” diye konuştu. Vali Topaca, Yüksek Hızlı Tren biletinin 50-60 TL olacağını ifade etti, ancak ayrıntı vermedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat