Özdilek

Ekonomi

Sendikalı Oldular, İşten Atıldılar...

Kocaeli, Gebze ve Köseköy’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçi sendikaları oldukları gerekçesiyle işten atıldı. İşçiler Araç Muayene İstasyonu önünde direnişe geçti.

17 Mart 2015 Saat: 20:55
Sendikalı Oldular, İşten Atıldılar...
Sendikalı Oldular, İşten Atıldılar...


G
ebze ve Köseköy’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan ve Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları için işten atılan işçiler direnişe geçti. 4 Mart’ta işten çıkarılan işçiler hukuki mücadelelerinin yanı sıra direnişlerini de sürdürüyor. Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, işçilerin işe geri alınması için işverene çağrıda bulundu.

 

SENDİKA NEDİYLE ATILDILAR

TÜMTİS Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, Gebze ve Köseköy’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan 11 işçinin sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarıldığını vurguladı. Yıldırım, “11 işçi sendikal faaliyetlerinden dolayı işten çıkarıldı. 10 işçi araç muayene teknisyeni 1 tanesinde müşteri kabul görevlisi. Sendika olarak bakanlıktan çoğunluk tespit yazısı istedik, ancak işveren itiraz hakkını kullanmak yerine sendika üyesi olan işçileri işten çıkardı” dedi.

 

PSİKOLOJİK BASKI

TÜVTÜRK TEM Kocaeli firması bünyesinde 93 işçinin çalıştığının altını çizen Yıldırım, “İşveren işçiler üzerinde sürekli psikolojik baskı uyguluyor. Günlük ortalama 270 araç muayenesi yapılırken şuan 150 araca düşmüş durumda. Aynı şekilde Gebze’de de 400 araç muayene edilirken araç muayene sayısı 290’a düşmüş durumda. Bakanlık yetkililerine de sesleniyoruz. İşçilerin yasal haklarına saygı gösterilmezken, vatandaşta mağdur ediliyor” dedi.

İŞÇİLER GERİ ALINMALI

Araçların geçmişte kamu eliyle karayolları tarafından muayene edildiğini ifade eden Yıldırım, “Bu işlem şimdi özelleştirildi ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından denetleniyor. Biz işten atılan arkadaşlarımız için işe iade davası açtık. Sendikal tazminat davası da açıldı. Genel olarak taleplerimiz atılan işçilerin işe geri alınması. İçeride işçilere uygulanana baskının son bulması. Yetkiyi almış durumdayız. Ancak sadece süreci uzatıyorlar. Ama biz bu toplu iş sözleşmesini imzalayacağız” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat