Özdilek

Sağlık

Ürojinekoloji Akademisi Kocaeli’de Gerçekleşecek!

Bir günde 40 cerrah ile 29 ameliyat gerçekleştirilecek

28 Mayıs 2016 Saat: 11:30
Ürojinekoloji Akademisi Kocaeli’de Gerçekleşecek!
Ürojinekoloji Akademisi Kocaeli’de Gerçekleşecek!

 

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi, Bahçeşehir Üniversitesi ile Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin işbirliğinde  düzenlenen “Ürojinekoloji Akademisi”, 27-29 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştiriliyor.

 

Türkiye’nin önde gelen cerrahlarının katıldığı, her yıl düzenlenen “Ürojinekoloji Akademisi”ne, bu yıl İstanbul ile birlikte Kocaeli de ev sahipliği yapıyor. Ramada Otel’de açılışı gerçekleştirilen Ürojinekoloji ve Pelvik Taban Cerrahisi konulu ulusal kongrenin başkanlığını VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Eray Çalışkan üstlendi. Çalışkan’ın önderliğinde Prof. Dr. Ateş Karateke, Prof. Dr. Akın Sivaslıoğlu, Prof. Dr. Yakup Kumtepe, Prof. Dr. Suat Dede, Prof. Dr. Evrim Erdemoğlu ve birçok değerli hekimin eğitmenliğinde teorik eğitimini alan kursiyerler, akademinin ikinci gününde İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde kadavra üzerinde ilk deneyimlerini yaşayacaklar. Akademinin son günü olan 29 Mayıs Pazar günü ise VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde 40 cerrahın katılımı ile 29 ameliyat gerçekleştirilecek ve kursiyerler eğitimlerini tamamlayacaklar. Canlı yayın ile ameliyatı izleyecek olan kursiyerler, katılım belgeleri ile ödüllendirilecekler.

 

ÇALIŞKAN; “TAZE KADAVRA KURSU KAÇINILMAZDIR”

 

Kongre Başkanı Prof. Dr. Eray Çalışkan, Ürojinekoloji Akademisi ile farklı projelere imza atmaya kararlı olduklarını söyledi. Çalışkan; “Farkımız cerrahiyi yapıp seyrettirmek değil ameliyat yapmayı öğretmek olacaktır. Bu amaç ile yola çıktığımızda taze kadavra kursu kaçınılmazdır. Taze kadavrada dokularda sertleşme ve plastikleşme olmayıp insan vücudu derin dondurucuda saklanmakta, doku ve fasyal planlar net olarak ayrıştırılabilmektedir. Bu durum hem birlikte disseksiyon yapacağımız kursiyerlerimizin kanamasız bir alanda anatomiye hakim olmalarını sağlayacak hem de gerçek doku planlarında ürojinekolojik cerrahiyi uygulama fırsatları doğacaktır. Böylece, anatomi teorik eğitimi, kadavra üzerinde disseksiyon ve pratik eğitim, canlı cerrahiye katılma ile kursiyerlerimiz donanımlı bir eğitim alacaklardır. Bu tür bir üçleme ilk defa yapılmaktadır. Benzer kursumuz yurtdışı katılım ile İngilizce olarak Ekim ayında da yapılacaktır. Kadavra kursu dışında teorik eğitim ve canlı cerrahi izleme seçeneğimiz de bulunmaktadır. Canlı cerrahiler, VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde yapılacak olup 5 ameliyathane 29 operasyon ve iki salondan canlı yayın ile kendi branşında bir ilk olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat