Özdilek

Siyaset

Aydın,Türkiye-Rusya İlişkileri Üç Hafta İçinde Rayına Oturur

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın: Türkiye-Rusya ilişkileri üç hafta içinde rayına oturacağını ifade etti.

26 Kasım 2015 Saat: 00:06
Aydın,Türkiye-Rusya İlişkileri Üç Hafta İçinde Rayına Oturur
Aydın,Türkiye-Rusya İlişkileri Üç Hafta İçinde Rayına Oturur

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizi değerlendiren Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Önümüzdeki üç hafta çok kritik. Eğer bu üç hafta içinde yeni olumsuz gelişmeler olmazsa Türkiye-Rusya ilişkileri üç hafta içinde rayına oturur” dedi.

Son günlerde Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ile Rusya arasında yaşanan ve dün bir Rus savaş uçağının düşürülmesiyle doruğa varan krizi değerlendiren Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Rusya’nın gündeminde Türkiye’ye yönelik bir askeri müdahale olmamasına karşın, ticari ambargo ve çeşitli sınırlamalar uygulayacağını belirterek, “Arada farklı ve başka olumsuz gelişmeler yaşanmazsa üç dört hafta içinde Rusya ile ilişkilerimiz rayına oturur” dedi.

“RUSYA’NIN YAPTIRIMLARI ASKERİ OLMAZ”

Oluşan sınır ihlali nedeniyle Türkiye’nin müdahalede teknik olarak haklı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Aydın, “Bundan sonraki ilişkilerin seyrini Rusya’nın tavrı belirleyecek. Rusya önümüzdeki dönemde Türkiye’ye karşı tutumunda agresiflik derecesini artıracaktır. Sert mesajlar ve birtakım yaptırımlar kaçınılmaz. Rusya’nın Türkiye’ye yönelik askeri bir müdahale gerçekleştireceğini sanmıyorum. Çünkü böyle bir müdahale, meseleyi olduğundan çok daha fazla büyütmek ve giderek olayı bir NATO-Rusya çatışmasına dönüştürmek olur. Rusya’nın olayı böyle bir boyuta taşıyacağını tahmin etmiyorum. Bu olaydan sonra Türkiye’nin Suriye’deki pozisyonu eskisinden çok daha zor olacak. Orada yapmaya çalıştıklarımız biraz daha sıkıntıya düşecek. Rusya ile aramızda iki-üç haftalık bir gerginliğin olacağını tahmin ediyorum. Arada farklı bir gelişme olmazsa üç-dört hafta sonra Türkiye ile Rusya ilişkileri sakinleşir” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat