Özdilek

Güncel

Sefer görev emri bulunanlar, askerlik şubelerine çağrılıyor

IŞİD ve YPG arasında sınırda çatışmalar yoğunlaşırken, sefer görev emri bulunanlar, askerlik şubelerine çağrılmaya başlandı.

1 Ekim 2014 Saat: 13:06
Sefer görev emri bulunanlar, askerlik şubelerine çağrılıyor
Sefer görev emri bulunanlar, askerlik şubelerine çağrılıyor

IŞİD ve YPG arasında sınırda çatışmalar yoğunlaşırken, sefer görev emri bulunanlar, askerlik şubelerine çağrılmaya başlandı. Bazı er ve erbaşlar ile emekli subay ve astsubaya sefer görev emri çıkartıldı. Sefer görev emri çıkanlara “Emir geldiğinde 48 saat içinde görev yerinizde olacaksınız” denildi.

TÜRKİYE SAVAŞA MI GİRECEK?

Antalya Ajans'ın haberine göre; Bugün bazı askerlik şubelerinden sefer görev emri bulunan er ve erbaşlar ile kimi emekli subay ve astsubaya çağrı yapıldı. Sefer görev emri çıkanlara “Emir geldiğinde 48 saat içinde görev yerinizde olacaksınız” denildi. Sefer görev emri çıkarılan askerlerin özellikle sınır bölgesindeki il ve ilçelere gönderileceği öğrenildi. Tüm bu gelişmeler, ABD’nin 5 ülkeyle IŞİD’e yönelik başlattığı operasyona müdahil olacağının işareti. Daha net bir ifadeyle “Türkiye de Irak ve Suriye’de devam eden savaşa girecek”. Kritik soru ise şu: Türkiye IŞİD’e mi karşı savaşacak, yoksa Kürtlerin (PKK/YPG/Peşmerge) bölgede güçlenmesini önlemek amacını mı taşıyacak?

“Türk Silahlı Kuvvetleri Sefer Görev Emri Talimat” başlıklı belgede şunlar yazılı:

“1- Sefer Görev Emri (SGE), seferberlik ve savaş halinde, nereye gideceğinizi, ne zaman içinde birliğe katılacağınızı ve katılacağınız birliğin kapalı adını bildiren belgedir.

2- Seferberlik duyurusunu işittiğinizde 6 saat içerisinde her türlü şahsi hazırlıklarınızı tamamlayarak yola çıkınız.

3- Yola çıkarken SGE’nizi, nüfus cüzdanınızı, künye levhanızı ve varsa askeri ve sivil sürücü belgenizi yanınıza alınız.

4- Yolluk ve yevmiyeleriniz, askerlik şubesi başkanlıklarınca ödenir. Askerlik şubesine uğramadan doğrudan birliğe gidecekseniz aşağıda yer alan biletleri kullanabilirsiniz. İlave yolluk ve yevmiyeleriniz birliğiniz tarafından ödenecektir.

5- SGE’nizi kaybettiğinizde durumu en yakın askerlik şubesi başkanlığına bildiriniz.

6- Belgeyi bulanın en yakın askerlik şubesi başkanlığına teslim etmesi gerekmektedir.

7- Terhis olduğunuz tarihten itibaren her yıl yapılması gereken yedeklik yoklaması 6318 sayılı bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun ile yürürlükten kaldırılmıştır. Yedeklik yoklaması için askerlik şubesi başkanlığına gitmenize gerek yoktur. Ancak yedekte bulunduğunuz süre içerisinde sağlık durumunuzda tekrardan silah altına alınmazınıza engel teşkil edecek bir değişiklik olması halinde en yakın askerlik şubesi başkanlığına müracaat ediniz.

8- SGE hakkında http://www.msb.gov.tr adresinden bilgi alınabilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat