Özdilek

Siyaset

MHP Gölcük’te kongre heyecanı

MHP Gölcük Olağan Kongresinde konuşan Aydın Ünlü, “Ülkücü kişi teşkilatına biat etmek zorundadır. Partimizin değerleri vardır. Gölcük de teşkilata göre dizayn olur” dedi.

7 Aralık 2014 Saat: 16:24
MHP Gölcük’te kongre heyecanı
MHP Gölcük’te kongre heyecanı

İZMİT İlçe Kongresini gerçekleştiren Milliyetçe Hareket Partisi (MHP) 11. Gölcük ilçe kongresini de gerçekleştirdi. Kongrede mevcut ilçe başkanı Hüseyin Çıldır, Gölcük Ülkü Ocakları eski Başkanı Mustafa Aksoy ve Gölcük Belediye Meclisi eski Üyesi Cumali Özcan liste çıkardı. Üç adayın yarıştığı kongrede 400 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Gölcük Kongre Sarayı’nda yapılacak kongrede 61 il delegesi ve 39 kişilik ilçe yöneticisi seçildi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Geniş katılımın olduğu ve divan başkanlığına MYK üyesi Figen Tosuner’in seçildiği kongreye, MYK üyesi Figen Tosuner, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Behice Güler, Eski Belediye Başkanı adayı Resul Potan, MHP Eski Kocaeli Milletvekili Kemal Köse, MHP Eski Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, MHP Başiskele İlçe Başkanı Muzzafer Yılmaz, AKP Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp BBP Gölcük İlçe Başkanı Remzi Kaya, İl Başkan yardımcıları STK’lar ve çok sayıda partili katıldı.

 

KAZANAN PARTİMİZ VE TÜRKİYE OLACAK

Divan Başkanlığına seçinlen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Figen Tosuner, yaptığı kısa bir konuşmada, “Geçmiş dönemdeki ülkümüzü yöneten arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Bugün yeni yönetici arkadaşlarımızı seçmek için buradayız. Çok güzel bir seçim olacaktır. Kaybeden olmayacak. Kazanan partimiz ve Türkiye olacak. İnşallah Allah’ın izniyle seçilecek olan arkadaşlarımız başarılı olacaklardır” ifadelerine yer verdi.

 

BAHÇELİ MEKTUP YOLLADI

Ardından faaliyet ve mali raporların okunmasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği iyi niyet mektubu okundu. Bahçeli, gönderdiği mektupta Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne vurgu yaparak, MHP’nin her gün biraz daha güçlenerek Bayrağa vatana göz dikenlerin karşısında duracağını belirtti. Bahçeli, kongrelerde kaybedenlerin olmadığına vurgu yaparak kongrelerin önemine vurgu yaptı.

 

KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN ANLAYIŞI OLMAYACAK

Kongrede aday olan Cumali Özcan, “Siz dava arkadaşlarının hizmetine adayız. MHP’yi iktidara taşımaya adayız. Gölcükte MHP’nin gölcükte siyaseti belirlemek için çalışacağız ve buna göre bütün programlarımız hazırladık. Biz doğru yapılırsa yanında yanlış olursa karşısında olacağız. ‘Teşkilat küçük olsun benim olsun’ fikrini taşımıyoruz. Gizli kapılar ardında değil istişare anlayışı ile yönetimimizi gerçekleştireceğiz. Hep birlikte MHP’nin kazanması için çalışacağız ve üzerimize düşeni yapacağız. Tek yumruk halinde işbirliği içerisinde çalışacağız” dedi.

 

KİMSENİN ADAMLIĞINI YAPMAYACAĞIZ

Diğer aday Mustafa Aksoy, “Çocukluk yaşımızda tanıştığımız bu dava önderlerinden davamızı devraldık. Türk Milletinin birlik ve bütünlüğünün önemini n ne olduğunu ağabeylerimizden öğrendik ve bu şekilde yaşadık ve aşamaya da devam edeceğiz” dedi. Aksoy, “O biz birçok zorluğa sıkıntıya rağmen elimizi taşın altına koyarak MHP olduğu durumdan kurtararak hiç kimseye boyun eğmeden biat etmeden bu işi alacağız. Kimsenin adamlığını ve adamacılığını yapmayacağımızı söyledik” diye konuştu.

 

PARTİ YÖNETİMİ NE İŞ YAPAR

Kendisine yönelik basında çıkan istifa etti dedikodularına cevap veren Aksoy, “Bir parti yönetimi ne iş yapar. MHP İlçe Başkanlığındaki istifa olaylarına adım karıştığı için çok üzgünüm. Bu istifa eden Mustafa Aksoy, partiden istifa etmiş bir başka partili ağabeyimizdir. İlçe başkanımızdan bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Ben 25 yaşındaki bir ülkücü gencin önünü açacak bir Mustafa Aksoy’um” diyerek sözlerini noktalandırdı.

 

VAROLUŞ MÜCEDELESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Ardından kürsüye gelen başkan adayı Hüseyin Çıldır, “Türkiye varoluş ve yok oluş mücadelesi verecek. Bu görev bize verilirse arkadaşlarımızla bu mücadele için çalışacağız. Bu kongrede kaybeden ya da kazanan olmayacaktır” diye konuştu. Mustafa Aksoy’un istifa dilekçesine değinen Çıldır, “Mustafa kardeşimizin dilekçesiyle yorum yapmak istemiyorum. Dilerim ki o dilekçeyi alıp cumhuriyet savcısına verir” şeklinde konuştu.

 

VAR OLAN SORUNLARI BİLİYORUZ

Ardından kürsüye gelen İl Başkanı Aydın Ünlü, “Aslında herkesin istediği MHP’nin başarısını güçlü bir teşkilatı istiyoruz. Bir ilçe de ya da bir ilde önce teşkilat gelir. Biz teşkilatı kurduğumuzda kimseye göre bir teşkilat kurmadık. Kimseye göre hareket etmedik” dedi. Ünlü, “Ülkücü kişi teşkilatına biat etmek zorundadır. Partimizin değerleri vardır. Gölcük de teşkilata göre dizayn olur. Var olan sorunlar biliyoruz. Herkesin güvendiği tek kale MHP kaldıysa ona göre siyaset yapacağız” dedi.

 

KALBİNİZDEN NE GEÇİYOR BİLİYORUM

Konuşmasına devam eden Ünlü, “Başarmak zorundayız. Bunun önünde birbirimize saygı duymak zorundayız. Ben hazırunun kalbinden ne geçiyor biliyorum. Biz sevmesek de bu adam MHP’ye oy veriyor diye sevmeliyiz. Bir kişi de kalsa bu teşkilata bizi 2018’e kadar götürecek. Ben hep yanlarında olacağım. Hatalar ve eksiklikler olabilir. Ama biz 2015 yılı Türkiye’nin kurtuluşu ise birlik berberlik içinde olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

TEKRAR SÖYLÜYORUM DİKTATÖRSÜNÜZ

Kongrede konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Bugün Gölcük’ün başkanını belirleyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun hayırlı olsun diyoruz” dedi. Türkkan, “MHP’yi hep birlikte iktidara taşıyacağız ve öncelikler AKP illetini ülkemizden söküp atacağız. Türkiye şu anda komada ve bu adamlar Türkiye’nin komadan çıkmasını istemiyorlar. Baskı ve yasaklarla vatandaşı bastırmaya çalışıyorlar. Benim hakkımda iki dokunulmazlık dosyası var neymiş efendim beyefendilere diktatör demişim. Buradan bir daha söylüyorum diktatörsünüz” diye konuştu.

 

Cumali Özcan’ın asil yönetim listesi

Güngör Zengin, Mahmut Aydın, Cezair Ateş, Aysel Demet, Ercan Ertekin, Kemal Akkılıç, Seyfi Genç, İsmail Güçlü, İsmail Erdemir, Savaş Çakçı, Veysel Yavuz, Çetin Kocatürk, Hürol Bulut, Soner Yusufoğlu, Mustafa Kara, Hayriye Arzu Çolak, Cevdet Polat, Yüksel Topal, Hakan Gürle

 

cumali yönt

 

Mustafa Aksoy’un asil yönetim listesi

Kıral Aydın, Halit Motor, Ozan Tatlı, Serkan Karayel, Şafak Nur Çetin, Mesut Kalaycıoğlu, İlker Yalta, Oruç Tosun, Tamer Ayaz, Eray Bulgan, Hanife Orhan, Kadir Didin, Rahmi Polat, Uğur Özmen, Işıl Börekçi, Bülent Koray Yılmaz, Fathi Uluyüz, Murat Topal

 

mustafa yönt

 

Hüseyin Çıldır’ın asil yönetim listesi

Necati Erdurmuş, Asiye Aksoy, Muhammet Örenay, Selahattin Öz, Nalan Gül, Mesut Ağacan, Ercan Erzincan, Nihat Uzun, Ali Sert, Bilal Çakır, İbrahim Usta, İsmet Yaman, Mehmet Menteşe, Erdal Büyükbaş, Kürşat Çakıroğlu, Hüseyin Bat, Hüseyin Karakaya, Hakan Alp Aslan

 

hüseyin yönt

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat