Özdilek

Güncel

AKP ilk kez Belediye-İş'i ziyaret etti

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan 1 Mayıs İşçi bayramı nedeniyle başlattığı sendika ziyaretlerinde Belediye-İş Sendikasını da ziyaret etti.

30 Nisan 2015 Saat: 23:25
AKP ilk kez Belediye-İş'i ziyaret etti
AKP ilk kez Belediye-İş'i ziyaret etti

endikaların taleplerini alan Ceyhan, özellikle kıdem tazminatı, istihdam büroları ve taşeronların sorunları ile ilgili taleplerini aldı. Kıdem Tazminatı ile ilgili yasanın gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Ceyhan, taşeronlarla ilgili ise Karayollarında olduğu gibi tüm iş kollarında kadro müjdesinin verilmesini temenni etti. Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Osman Şar ise, iş kollarında bulunan 3 sendikaya da eşit mesafede olmalarını istedi.

 

Taşeronların kadroya alınması noktasında işçilerin beklentilerini dile getiren Sendika Başkanı Osman Şar, mecliste olan istihdam bürolarının çöpe atılmasını istediklerini belirtti. Kıdem tazminatı sorunu ve taşeronların sorunlarına değinen Şar, “Taşeron şirket ve müteahhit işçilerinin sorunlarının çözülmesini istiyorum. 1 yıla kadar çalışan arkadaşlarımız kıdem tazminatı almıyor. Kıdem tazminatı bizim iş güvencemiz. Bu durum bizim için çok önemli” dedi.

Karayollarında bugün Türkiye genelinde 6 bin 417 taşeron işçinin kadroya alındığı müjdesini aldıklarını belirten İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Bugünkü müjdenin her yerde olmasını gönülden istiyorum. Bende bir işçinin çocuğu olduğum için işçiliğin ne olduğunu bilirim. 3-5 yıl önce kapısından giremeyeceğimiz sendikaların kapısından girip aynı masada oturabiliyoruz. İktidar sendikanın, sendikalarda iktidarın düşmanı olmadığı kanaati yaygınlaştı. İşveren işçilerinin hakkını vermeli, işçilerde aldıkları ücretin hakkını vermeli. Renkler artık kırmızı, beyaz değil, grileşiyor” dedi.

 

İstihdam büroları ile ilgili sendikaların çekinceleri noktasında mutlaka elimden geleni yapacağını söyleyen Ceyhan, “Kıdem tazminatlarında ciddi sıkıntı var. Bir işveren sigorta primlerinin yanında ek 100 lira kıdem tazminatı ödemesi neden sıkıntı olsun. İşçi çıkarmak istedikten sonra işveren her türlü bir yolunu bulup işten çıkartır. Kıdem fonu bir kez daha gözden geçirilmeli, işçilerin aleyhine alan bazı maddeler çıkartılmalı ve hayata geçmeli. Yarın devlet dışında hiçbir esnaf ve tüccarın bir garantisi yok. Garantili bir şekilde yapılırsa işçinin lehine olur. Bu şeklinin rehabilite edilmesi önemlidir” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat