Özdilek

Eğitim

364 gün unutuluyor, 1 gün hatırlanıyoruz

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, öğretmenlerin 364 gün boyunca unutulduğunu yılda sadece 1 kez hatırlandığını ifade etti. Pekin ayrıca sendika üyeleri ile birlikte Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na imzaladıkları

24 Kasım 2014 Saat: 14:47
364 gün unutuluyor, 1 gün hatırlanıyoruz
364 gün unutuluyor, 1 gün hatırlanıyoruz

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi tarafından PPT önünde kısa bir eylem gerçekleştirildi. Eylemin içeriğini Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na gönderilen imzalı dilekçeler oluşturdu. Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin ve beraberindeki sendika üyeleri PTT Şubesi önünde kısa bir açıklama yaparak, dilekçeleri posta yoluyla Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a gönderdi.

 

SENDE 1 GÜN HATIRLANIYORUZ

İmzaladıkları dilekçeleri posta yoluyla göndermeden önce PTT Şubesi önünde kısa bir açıkla yapan Süleyman Pekin, öğretmenlerin 364 gün boyunca unutulduğunu ifade ederek, “364 gün yok sayılan sende 1 gün hatırlanan öğretmenler olarak bugün eylemdeyiz. 24 Kasım’ı yas günü matem günü olarak kabul ettik. Öğretmen mesleğinin itibarsızlaştırıldığı sosyo ekonomik statüsünün yerlerde süründüğü ve eğitimde haksızlıkların hukuksuzlukların zirve yaptığı bir hengâmede öğretmenler günü özellikle kutlamıyoruz. Arkadaşlarımızın imzaladığı dilekçeleri Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a göndereceğiz. Günün anlam ve öneminin bu olduğunu düşünüyoruz. Bugünü kutlama yerine eylemle taçlandırmak istedik” dedi.

 

DİLEKÇEDE NELER VAR?

Tüm Türkiye’de aynı eylemin yapıldığını ifade eden Süleyman Pekin, bugüne dek toplamda 2 bin imzalı dilekçe topladıklarının altını çizdi. 6528 sayılı kanun ile Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yapılan değişiklikleri içeren dilekçelerde öğretmen kıyımı yapıldığına dikkat çekiliyor. Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yapılan değişikliğin hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmadığı vurgulanarak, Anayasa Mahkemesi’nin hukukun üstünlüğünden yana tavır alması gerektiği belirtiliyor. Anayasa Mahkemesi’nin gönderilen imzalı dilekçeleri nasıl değerlendireceği ise merak konusu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat